Helyi közélet

2015.08.30. 14:20

Lepsénynél még megvolt…

<em>Az idősebbek talán még emlékeznek egykori nagy komikus színészünk, Salamon Béla egyik jelenetére, melyet a kor híres kabaréírója, Nóti Károly vetett papírra „Lepsénynél még megvolt” címmel. A történet arról szól, hogy egy beosztott a főnöke feleségét egy oldalkocsis motorkerékpárról rejtélyes módon „elhagyja” Lepsény és Udvardi között. Ám a nagyságos asszony ugye Lepsénynél még megvolt! </em>Kenyeres Ilona jegyzete.

Az idősebbek talán még emlékeznek egykori nagy komikus színészünk, Salamon Béla egyik jelenetére, melyet a kor híres kabaréírója, Nóti Károly vetett papírra „Lepsénynél még megvolt” címmel. A történet arról szól, hogy egy beosztott a főnöke feleségét egy oldalkocsis motorkerékpárról rejtélyes módon „elhagyja” Lepsény és Udvardi között. Ám a nagyságos asszony ugye Lepsénynél még megvolt! Kenyeres Ilona jegyzete.Ez a jelenet ismétlődött meg, ám korántsem ilyen vicces formában a napokban, amikor egy román család Letenye felé autózva több magyarországi pihenőhelyen is megállt, s az egyik helyen egyszerűen ottfelejtették nyolcéves kislányukat! Ezt Letenyén vették csak észre a „gondos” szülők, akik természetesen azonnal a magyar rendőrség segítségét kérték a kislány felkutatásában. Időközben a gyereket megtalálta egy másik család, akik elautóztak vele egészen Triesztig(!), ahonnan az olasz rendőrök értesítették az édesapát, hogy megvan a kislány. Hát ez azért – mai szóhasználattal élve – elég durva! Sőt, nagyon durva! Hiszen még egy autóbuszos iskolai kiránduló csoport tagjai is figyelemmel kísérik a mellettük ülő társukat, és csak akkor indul tovább a jármű a pihenőhelyről, ha a busz teljes létszáma együtt van. Nem beszélve a felnőtt társas utakról! Vajon hányan ültek a román család autójában, hogy nem tűnt fel a szülőknek, hogy egy nyolcéves kislány hiányzik? A saját kislányuk! A körülményekről nem szóltak a híradások, csak azt nem értették, vajon miért vitte a kislányt a másik család egészen Triesztig, miért nem adták át egyenesen a magyar hatóságoknak? Tényleg, vajon miért? Talán a kislány nem tudott velük kommunikálni valami miatt? Fogyatékos volt, esetleg süketnéma? De hiszen akkor még fokozottabb figyelmet kellett volna rá fordítani a szüleinek is – nem csupán az idegeneknek! Rengeteg a talány ebben az ügyben, hiszen semmit nem tudunk, csupán azt a tényt, hogy egy nyolcéves gyereket egyszerűen elhagytak a szülei valamelyik(!) pihenőhelyen, és csak Letenyére érve tűnt fel nekik, hogy a kislány nem ül a kocsiban. A szülők azóta remélhetőleg hálát adtak a sorsnak, hogy a gyerek épségben előkerült – úgy érzem, ez a minimum, ami ezek után elvárható tőlük.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában