Helyi közélet

2015.08.08. 19:54

Így lehet pazarlásmentes az iskolakezdés

Debrecen - Az iskolakezdést is érdemes a fenntarthatóság jegyében végiggondolni.

Debrecen - Az iskolakezdést is érdemes a fenntarthatóság jegyében végiggondolni.

A zöld praktikák nem csak a környezetünket, hanem a pénztárcánkat is kímélik. A GreenDependent Fenntartható Megoldások Egyesülete adott tippeket, hogyan kezdhetjük kímélő módon az iskolát.

Első fontos dolog, hogy csak olyan dolgokat szerezzünk be, amelyekre valóban szükség lesz az iskolaévben.

Vegyünk használtan!

Készítsünk leltárat! Nézzünk körül otthon és írjuk össze, mi az, amit még tudunk használni (ruhák, cipők, iskolatáskák, ceruzák, tollak, vonalzó). Leltározás közben jó eséllyel eddig még használatlan toll-, ragasztó- és jegyzetfüzet-készletekre is bukkanhatunk. Vessük össze a meglévő dolgok listáját a beszerzendőkkel és pipáljuk ki, ami már megvan.

Ha bútorra (íróasztal, szék), biciklire vagy egyéb termékre van szükségünk, nézzünk szét valamelyik internetes piactéren vagy adományboltban. Sőt, ez megoldható csereberével is. A hölgyek körében egyre népszerűbb ruhacsere mintájára szervezhetünk iskolacucc-cserét is a szomszédokkal, barátokkal, iskolatársakkal közösen. Az eseményt lebonyolíthatjuk a kertben, a ház előtt vagy a garázsban, de szervezhetjük valamilyen közösségi térben is. A résztvevőket kérjük meg, hogy tiszta és használható dolgokat hozzanak a suli-piacra.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában