Helyi közélet

2015.08.21. 10:20

Így látták a hírességek az idei karnevált

Debrecen - A hősöket, Grabovszkyval az élen, és a kalózhajót mintázó kocsik voltak a kedvencek.

Debrecen - A hősöket, Grabovszkyval az élen, és a kalózhajót mintázó kocsik voltak a kedvencek.

A fellépők előtt emelte képzeletbeli kalapját első mondataiban minden általunk megkérdezett virágkarneváli „nagykövet”.

– Tiszteletreméltó, amilyen hősiesen végigcsinálták a fiatalok a programot, legtöbbjük rövidke táncos ruhában, miközben egy idő után felöltözve, esernyővel a feje fölött is hasogatni kezdte az embert a hideg és a nedvesség – mondta Ráckevei Anna. A Csokonai Színház igazgatója, legszebb karneváli emlékeként száraz, fényes napot idéz. – Évekkel ezelőtt a rendezvény előestéjén megnézhettük a kocsikat, a felvonulás élén pedig a zsűri is felvonult, fantasztikus élmény volt – zárja.

A kocsik testközeli látványát emlegette Hajas László is, akinek négy évvel ezelőtt volt szerencséje az alkotóműhelybe belesni. – Akkor fogtam föl igazán, hogy hány munkaóra van egy ilyen remekműben. A mesterfodrász a rendezvény alatt is szorgoskodott, interjú előtt szépítette néhány nagykövettársát. – Szeretem a kihívásokat, a legextrémebb munkakörülmény a sivatagban volt – válaszolta. Az idei kocsikról pedig így nyilatkozott: „Imádom a kreativitást és a művészetet. Sajnálom, hogy a Drongók nem tudtak felszállni.”

Forrósodott a talaj

Az NI Hungary Kft. és Debrecen közös virágkompozíciója fölé tervezett méhek táncát várta Südi Iringó is, de a Teva hősöket „szállító” kocsija is a kedvencei közé tartozott. A versenytáncosnő elmondta: ő maga soha nem lépett még fel ilyen esőben. – Döbbenten figyeltem, a táncosok fegyelmezettségét, mosolygó arcát, remek hangulatot varázsoltak a szürkeségbe. Mindenkinek gratulálok! Az R&B Dance Team Hip Hop Tánc­iskola csapata nagyon élt, ötletes volt a koreográfiájuk, kiemelném még a Feeling Tánciskola profi produkcióját – fogalmazott. Elárulta, neki épp a szárazsággal, hőséggel kellett küzdenie egy emlékezetes produkció alkalmával. – A hőségben lágyulni kezdett a balettszőnyeg és cipőn át is éreztem, ahogyan égeti a talpam az átforrósodott színpad, ráadásul olyan távol volt az öltöző, hogy az előadás közben az erdő közepén, a kocsinál öltöztünk át.

„Ez a miénk”

A Debreceni Egyetem Vissza a jövőbe film karaktereit formázó kocsija és a Fórum Kalózhajója kápráztatta el leginkább Csemer Boglárkát (Boggie). Az Eurovíziós Dalfesztiválon hazánkat képviselő énekes hangsúlyozta, olyan sok művészeti csoport színesítette a felvonulást, hogy nehezen tudna egyet kiemelni.

– Mindegyikük teljesítménye dicséretes. A lelátón ülve is vacogtam és belegondoltam, hogy milyen lenne, ha vízben kellene tapicskolnom egy semmicske ruhában. Persze tudom, hogy hónapok óta készülnek erre a napra és a műsorszám elmaradása talán nagyobb keserűséget okozna nekik, mint a zord időjárási körülmények elviselése – zárta a karneváléji show-ban is éneklő Boggie, hozzátéve: a karnevál a párizsi disneylandi tematikus felvonulásokat idézte számára. Ugyancsak mesefigurák, hercegnők, manók és táncosok vonulnak, hasonló élmény, csak ez a miénk – hangsúlyozta.


Péntektől a Drongó is szárnyat bonthat

A 46. Debreceni Virágkarnevál virágkocsijait augusztus 21-től hétvégéig, mindennap a Piac utcán, a Régi Városháza előtt mindenki újból ingyenesen megtekintheti.Sajnos az esős időjárás megakadályozta, hogy augusztus 20-án az NI Hungary Kft. és Debrecen közös virágkocsiján az érdeklődők megcsodálják a "drongók" reptetését. A kedvező meteorológiai előrejelzések szerint azonban péntektől mindenki megnézheti a méheknek felöltöztetett drónok és az NI Hungary Kft. "méhészeinek" egyedülálló attrakcióját. Az érdeklődőket 9.00-12.00 között várják. Akik pedig jelentkeztek az NI Hungary Kft. "drónpilóta kerestetik" felhívására és eredményesen elvégezték a tanfolyamot, részt vehetnek a robotméhecskék irányításában.


Bár az időjárás sok programnak keresztbe tett, a karneváli felvonulást mégis megtartották Debrecenben. Igaz, rövidebb útvonalon és szakadó esőben, de hála a fellépők áldozatos munkájának, valamint a közönség kitartásának, a Virágkarnevál hangulatát idén sem kell nélkülöznie a cívisvárosnak.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában