Helyi közélet

2015.08.04. 16:44

Hóbortos tudós és Einstein-kutya az egyetemi virágkocsin

Debrecen - Az intézmény nyolcadik alkalommal vesz részt a virágkarneválon.

Debrecen - Az intézmény nyolcadik alkalommal vesz részt a virágkarneválon.

A Vissza a jövőbe című film kulcsfigurái és az időutazó járgány virágba borult hungarocellszobra képviseli a Debreceni Egyetemet a Virágkarneválon. A kocsi témájának apropója, hogy a filmtrilógia első epizódját harminc éve mutatták be, és a főszereplő éppen 2015-be érkezik időgépével a történetben. Ráadásul ebben az évben van a világhírű fizikus, Albert Einstein halálának hatvanadik évfordulója.

Mélyebb üzenet is húzódik a hóbortos feltaláló, az Albert Einstein névre hallgató kutya, a tettre kész fiatal utazó története mögött. Az ifjú Martynak szóló tanács a Debreceni Egyetem diákjai számára is megfontolandó: „A sorsotok nincs megírva előre. Senkié sem. A sorsotokat magatok alakítjátok. Úgy csináljátok, hogy jó legyen!”

A legszívesebben népmesei témákat feldolgozó, e kompozíciót formába öntő Pikó Sándor grafikusművész is a vígjáték messzire vezető mögöttes tartalma miatt vállalta a feladatot. „Időgéppel vitatott történelmi kérdések tisztázódhatnának, ami megnyugvást, békét hozhatna. Visszamennék a világháborúkig, aztán a honfoglalásig, megnézném Nimród nagy városát vagy meghallgatnám Krisztus urunk hegyi beszédét.”

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában