Helyi közélet

2015.08.03. 16:20

Egy vígjátékba is simán beleillik, amit ez a két fiatal művelt a 35-ösön

Hajdúnánás - Két hajdúböszörményi férfival szemben bíróság elé állítási javaslattal fejezték be a nyomozást.

Hajdúnánás - Két hajdúböszörményi férfival szemben bíróság elé állítási javaslattal fejezték be a nyomozást.

Egy italozós éjszakát követően, július 12-én hajnalban két fiatalember, J. Olivér és B. Zoltán olyat tettek, amit később bizony nagyon is megbántak. Kocsiba ültek, majd Olivér átengedte a tulajdonában lévő Opel típusú gépjárműve vezetését Zoltánnak, aki a 35-ös számú főúton Polgár felől Görbeháza irányába közlekedett.

A 23 éves férfi azonban hamarosan arról tett tanúbizonyságot, hogy alkoholmámorban ő sem boldogul a verdával: rövidesen elvesztette uralmát a jármű fölött, ami az út melletti árokba sodródott. Nincs vész – gondolták, mert visszatolták a főútra az autót és folytatták az útjukat. A jármű azonban meghibásodott, megállt, ezért gyalog akartak tovább menni.

A szinte komédiába illő jelenet természetesen az arra járőröző rendőröknek is feltűnt, így leintették az utazókat. A sofőr nem kerülhette el az alkoholszondát, amely pozitív értéket mutatott. B. Zoltánt és a 24 éves J. Olivért a járőrök elfogták és a Polgári Rendőrőrsre előállították.

B. Zoltán vezetői engedélyét bevonták. A nyomozók később gyanúsítottként kihallgatták a két hajdúböszörményi lakost, akik beismerő vallomást tettek. J. Olivér elmondta, hogy barátjával az éjszaka együtt italoztak és mivel ő érezte magát rosszabbul, ezért engedte át a vezetést társának. Kár volt: járművezetés ittas állapotban vétség és járművezetés tiltott átengedése vétség elkövetésének megalapozott gyanújával állnak bíróság elé.

HBN​

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában