Helyi közélet

2015.08.14. 14:33

Fotók: Debreceni nyomdász a mobilfotózás nagykövete

Debrecen - Saját tapasztalataiból ismerte meg a mobilfotózás művészetét. 

Debrecen - Saját tapasztalataiból ismerte meg a mobilfotózás művészetét. Egy évvel ezelőtt vásárolt egy mobilt, a telefonnal fotózás lett a hobbija, később a szenvedélye. Rézműves Zsolt ma már a Nokia World Hungary mobilfotós nagykövete.

A nyomdászként dolgozó debreceni fiatalember a Hajdú Online-nak elmondta, nulla tudással vágott neki a fényképezésnek, amely művészetét könyvekből és saját tapasztalataiból ismerte meg. Mindezek után nem csak a Nokia nagykövete lett, de a WinMagazin mobilfotós versenyén is első helyezést ért el a kategóriájában.

- Az emberek ma még mindig nincsenek tisztában azzal, milyen minőségű képeket lehet készíteni egy jobb telefonnal. Nemrégiben részt vettem egy esküvőn, ahol profi videós készített felvételeket, amikor megtudta, hogy mobillal fotózom, kinevetett, mondva, hogy ezzel a készülékkel nem tudok jó minőségű képeket alkotni. Amikor viszont megmutattam neki a fotókat, elismerte a munkámat - emlékezett vissza Zsolt.

Éjszaka egy fotóért

Megjegyezte, a kezdetetekkor nem úgy sikerültek a képek, ahogy fejben elképzelte, de nem adta fel, hosszú hónapokig gyakorolt, hogy a maximumot hozza ki magából, ha kellett az éjszaka közepén kelt útra egy jó fotóért. - Szeretem a szép képeket, de nem tartom magam fotósnak. Ez egyelőre komoly hobbi, amit a szabadidőmben végzek.

A barátnőmmel albérletben élünk, egy kedves házaspár a főbérlőnk, akik szívesen nézik a képeimet, azt mondták, egy házi kiállítást is el tudnának képzelni a ház falai között - fogalmazott. Hozzátette, a későbbiekben szeretné, ha ez a tárlat nem csak az otthonuk falain belül, hanem egy galériában is megjelenhetne.

- A fényképezéshez nem elég egy jó gép, érzék kell hozzá, akárcsak a nyomdai munkához. Ugyanakkor én a mobiltelefonnal fényképezésbe szerettem bele, rengeteg profi fotós van, ezért úgy gondolom, egy komolyabb géppel eltűnnék a süllyesztőben. Nagyobb lehetőséget látok a telefonnal fotózásban, nekem pedig az az elismerés, ha minél több ember láthatja a munkáimat - húzta alá.

HAON - SzM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában