Helyi közélet

2015.08.05. 11:17

Bárki pályázhat a Visegrádi Alapnál

Debrecen - A szervezet nem kormányzati jellegű cselekvéseket és projekteket támogat.

Debrecen - A szervezet nem kormányzati jellegű cselekvéseket és projekteket támogat.

A 2000 óta fennálló Nemzetközi Visegrádi Alap eddig hozzávetőleg 62 millió eurót osztott szét különböző ösztöndíjak és pályázati lehetőségek keretén belül – mondta Antall-Horváth Veronika, az alap magyarországi megbízottja, a KÖZ-Pont Ifjúsági Egyesület vendégeként tartott előadáson kedden. A visegrádi négyek – Csehország, Magyarország, Lengyelország és Szlovákia – kormányközi összefogás egyetlen intézményesített szerve a Nemzetközi Visegrádi Alap.

Fő célja, hogy pályázatai révén erősítse a visegrádi együttműködést a kultúra, az oktatás és a tudomány területén, továbbá, hogy ezt a tevékenységet kiterjessze a nyugat-balkáni térségre valamint a keleti partnerség országaira is. Az Alap többféle pályázatára világszerte bármilyen legálisan bejegyzett szervezet pályázhat, főként a nem kormányzati egyesületek, de akár helyi önkormányzatok és kormányzatok, egyetemek, középiskolák és magánszemélyek is – tájékoztatott a megbízott.

HBN–VK

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában