Helyi közélet

2015.08.27. 16:13

Az Együtt tranzitzónát alakítana ki a Nagyállomásnál

Debrecen - Az Együtt debreceni politikusa szerint káosz lehet, ha nem változik a helyzet.

Debrecen - Az Együtt debreceni politikusa szerint káosz lehet, ha nem változik a helyzet.

Rutz Tamás, az Együtt debreceni politikusa menekültügyi kérdésekben tartott sajtótájékoztatót csütörtökön. Elmondta, szerinte az, amit a városvezetés tesz és mond, közel sem elég. – Az ingyenes buszjárat bevezetése szükségszerű volt, ám ez kevés. Az, hogy a jelenlegi helyzet még tartható, csakis az önkénteseken múlik és nem az önkormányzaton. Debrecen emberségből, szolidaritásból, problémamegoldásból vizsgázik jelenleg, s ezen a téren a Fidesz és a Jobbik bukásra áll – fogalmazott Rutz Tamás.

A politikus szerint az lenne ideális, ha tranzitzónát alakítanának ki a Nagyállomás környékén, ahol a higiéniai problémákat jobb körülmények között lehetne kezelni mobilvécékkel, könnyen elérhető ivóvízzel. Emellett szükséges lenne többnyelvű tájékoztató füzeteket szétosztása is, hogy a migránsok tisztában legyenek vele, mik az elvárt magatartási formák, mikre érdemes odafigyelniük. – Az önkénteseknek és az önkormányzatnak egyezségre kellene jutnia: utóbbi az adományokhoz hasonló készletekkel (ivóvíz, tartós élelmiszerek) segíthetné előbbiek munkáját. Ha ez nem valósul meg a közeljövőben, akkor eluralkodhat a káosz – nyilatkozta Rutz Tamás.

HBN-VÉZS

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában