Helyi közélet

2015.07.12. 07:24

Vasparipázók hétvégéje

Balmazújváros - A biztonságos közlekedés iránti igényt erősítik a motorosokban.

Balmazújváros - A biztonságos közlekedés iránti igényt erősítik a motorosokban.

Füstölt az aszfalt, kicsúszott a kerék, felbőgött a motor, ámult a közönség hétvégén Balmazújváros főterén. A gravitációval dacoló streetfighter show csak az egyik érdekessége volt az immár harmadik alkalommal megrendezett kétnapos Motoros Fesztiválnak. Bár a körbezárt területen veszélyes mutatványok követték egymást, a program vezérelve a biztonságos közúti közlekedés szabályainak közvetítése, a közlekedéskultúra fejlesztése. Olyannyira, hogy az eseményt pénteken délelőtt egy közlekedésszakmai konferencia nyitották a Hagyományok Házában. A motoros képzés és továbbképzés kérdéseiről szóló tanácskozáson jelen volt a fesztivál egyik fővédnöke, Győri Gyula, a Nemzeti Közlekedési Hatóság elnöke. A rendezvényt szervező autósiskola vezetője, Koroknai Imre korábban kijelentette: a találkozó célja, hogy a motorosokban megerősítsék a biztonságos közlekedés iránti igényt, éppen ezért a bukósisak nélküli motorozás, a „bravúroskodás” ellen a rendőrség segítségével fel fognak lépni.

Bemutatókkal, majd a hortobágyi Kilenclyukú hídig vezető csoportos motorozással folytatódott az első nap. Este a Chrome Rt. és a P.Box szórakoztatta a vendégeket. Szombaton felvonulással kezdődött a program, majd vezetéstechnikai bemutatót, ügyességi versenyt és rendőrmotorokat láthatott az érdeklődő. Amint lement a nap, „előbújt” a Wyrfarkas és a P.Mobil, hogy „szétszedje” a színpadot.

HBN | Fotó: Derencsényi István

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában