Helyi közélet

2015.07.27. 16:05

Üzenet

<em>„Segítünk! Ne hagyja el a gépjárművét! Ha elfogy az üzemanyaga, üljön át másik gépjárműbe! Belügyminisztérium”. Erre az SMS-re biztosan sokan emlékeznek. Azon az ominózus március 15-én kaptuk (már aki), amikor a hóvihar miatt százak rekedtek az utakon, az állam pedig nem volt épp a helyzet magaslatán. Akkor civilek nélkül sokkal nagyobb baj történhetett volna.</em> Fabók Ágnes jegyzete.

„Segítünk! Ne hagyja el a gépjárművét! Ha elfogy az üzemanyaga, üljön át másik gépjárműbe! Belügyminisztérium”. Erre az SMS-re biztosan sokan emlékeznek. Azon az ominózus március 15-én kaptuk (már aki), amikor a hóvihar miatt százak rekedtek az utakon, az állam pedig nem volt épp a helyzet magaslatán. Akkor civilek nélkül sokkal nagyobb baj történhetett volna. Fabók Ágnes jegyzete.

Ám míg a vezetők tanakodtak, addig az „átlagemberek” cselekedtek. Ismeretlenek fogadtak be ismeretleneket, ásták ki őket a hóból, főzték a teát, készítették a szendvicset. Senkit nem érdekelt akkor, hogy ki a liberális és ki a szélsőjobbos. Kicsit most is hasonló érzésem van, ahogy a migránsokat segítő önkéntesek munkáját figyelem. Nem az ő feladatuk lenne eligazítani, megetetni, megitatni ezeket a szerencsétleneket, hanem az államé. Sokan most felhorkannak, hogy miért? Egyáltalán miért kell nekik segíteni? Azoknak üzenem: ezek nélkül a „libsi menekültimádók” (ahogy sokan hívják az önkénteseket) nélkül több ezer migráns kószálna az országban, hiszen az államtól csak egy vaktérképet és utasítást kapnak, melyik táborba jussanak el. Ennyi erővel SMS-t is küldhetnének nekik: „Segítünk! Ne hagyja el országát! Ha háború dúl hazájában, induljon más felé!”.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában