Helyi közélet

2015.07.10. 10:29

Tiszafüreden indítják az idei karnevált

Tiszafüred - A virágkarnevál ezúttal Tiszafüreden kezdődik el.

Tiszafüred - A virágkarnevál ezúttal Tiszafüreden kezdődik el.

Egy hatalmas üzemcsarnokban gőzerővel folyt a munka csütörtökön, hogy a Tiszafüredi Halas Napok pénteki megnyitójára elkészüljön az a két virágkocsi, amely a Debreceni Virágkarnevált hivatott népszerűsíteni. Szabó Erzsébet virágdizájner és csapata épp a füredi kompozíción dolgozott, amikor ott jártunk. Mint megtudtuk, a horgászjelenetet megörökítő alkotáshoz ezúttal főleg száraz növényeket és egyéb alternatív díszítőelemeket használtak fel, ugyanis ebben az időszakban nem nagyon vannak még élő virágok (de augusztusig ez természetesen változni fog, vagyis a cívisvárosban más formában láthatja majd a közönség a füredi kocsit). Az immáron huszonötödik karneváljára készülő, szoborfaragó mester, Pikó Sándor azonban így is elégedetten és boldogan szemlélte meg a már majdnem kész művet.

Idővel akár kerékpárral is

– Megállapodásunk Debrecennel mérföldkő nemcsak nekünk, hanem az egész régiónak – fogalmazott Ujvári Imre, Tiszafüred polgármestere azzal kapcsolatban, hogy a két város június 24-én kulturális, gazdasági megállapodást írt alá, amelynek egyik része, hogy Füred is bemutatkozhat a virágkarneválon. Komolay Szabolcs, Debrecen alpolgármestere ehhez azt fűzte hozzá, bízik benne, hogy kölcsönösen sok ember fogja meglátogatni a két települést – távlati cél éppen ezért az is, hogy mindkét város kerékpárutat épít a Hortobágyig, ezáltal is erősítve és népszerűsítve az ökoturizmust, valamint a fennálló kapcsolatokat.



Bódor Edit, a Főnix rendezvényszervező ügyvezetője a virágkarnevál kapcsán is elárult pár dolgot. Kiemelte, a Nagyerdőben végzett felújítások és átalakítások már tavaly is nagyban emelték a rendezvény színvonalát, és a helyszínek között most is hangsúlyos szerepet kap majd a stadion, a Békás-tó és a szabadtéri színpad.

Színes kínálat

Az augusztus 20-i felvonulás sztárvendége ezúttal Dr. Alban lesz, de mellette többek között az Új Lovas Színház művészei, a Tátrai Band, a Pannonia Allstars Ska Or­chestra, illetve Berecz András is fellépnek. A gyerekeket pedig a Galiba Fesztivál és a Lurkó Liget, a felnőtteket a cseh sörkert várja majd a karneváli hét során.

HBN–VÉZS

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában