Helyi közélet

2015.07.24. 09:49

Progresszív rifforgia a Campuson a metálzene kedvelőinek

Debrecen - Aki pénteken nem Ákost választja, zúzhat egyet a debreceni dAsh koncertjén.

Debrecen - Aki pénteken nem Ákost választja, zúzhat egyet a debreceni dAsh koncertjén.

A dAsh zenekar 2009-ben alakult, de igazán csak 2012-től kezdték el komolyabban megmutatni magukat a metálzenét szeretőknek, hiszen akkor fogtak koncertezésbe. Ugyanabban az évben meg is jelent első nagylemezük, a Breath, amely egészen zajos sikereket ért el helyi és országos viszonylatban is. Az öttagú csapat (Kiss Ádám – ének; Zurbó Zoltán – gitár, ének; Rubóczki Ádám – gitár; Árva Péter – basszusgitár; Rubóczki Tamás – dob) műfajilag progresszív, fúziós metálként definiálja magát, de erőteljes metalcore hatások is felfedezhetőek náluk (ahol jól megférnek egymás mellett a durvább és dallamosabb pillanatok is), míg első lemezükön a matekos, úgynevezett djentes megoldásokat is fel lehetett fedezni.

– A Campus Fesztiválra a Turning Vicious című, idén megjelent lemezünk legnépszerűbb dalait visszük magunkkal, szóval igazi táncolós-betonozós nótákat hallhat majd tőlünk a közönség. Nagyon fontosnak tartjuk, hogy a színpadon mindig a maximumot nyújtsuk, ezért minden koncert előtt sokat próbálunk – így van ez most is – árulták el a Campuson pénteken 21:30-tól fellépő srácok a Napló érdeklődésére.

Európa-turné

Távlati terveik kapcsán megtudtuk, hogy egyelőre az ötletelési fázisnál tartanak, de már dolgoznak az új számok megírásán. Emellett szervezés alatt áll egy őszi, európai turné, ahová velük tart majd a székesfehérvári Sleepless zenekar is. – Ezen kívül új merchandise-ra is lehet számítani tőlünk, a legfontosabb pedig, hogy a Turning Vicious albumukat bárki ingyenesen is letöltheti a banda Bandcamp-oldaláról – mondták el a tagok.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában