Helyi közélet

2015.07.03. 16:35

Nyáron sem áll meg a Csokonai Színház társulata

Debrecen - Egész nyáron vendég­előadások az ország számos pontján.

Debrecen - Egész nyáron vendég­előadások az ország számos pontján.Június közepén a Csokonai Színház épületében ugyan lezárult a színházi évad, de a nyári vendégjátékok alkalmat kínálnak arra, hogy a társulat jó hírét vigye a debreceni színháznak az ország számos pontjára. Nincs ez másként idén nyáron sem, amikor a két jelentős színházi seregszemlét, a Pécsi Országos Színházi Találkozót (POSzT) és a miskolci Bartók Plusz Operafesztivált követően újabb meghívásoknak tesz eleget a próza- és operatagozat. Június 30-án a gyulai Tószínpadon volt látható sokak kedvence, a Légy jó mindhalálig musical változata, míg a hétvégén a Városmajori Színházi Szemle programjának záróelőadásaként mutatkozik be az idei évad egyik sikerdarabja, a Mészáros Tibor írta és rendezte Istent a falra festeni. Július 8-án a Szarvasi Vízi Színpad közönsége ismerkedhet meg A dühös lovag című ifjúsági előadással, majd egy héttel később, július 15-én a Segítsd a királyt! című produkcióval tér vissza a társulat Gyulára. Az operatagozat sem pihen: augusztus 8-án a Rita és a Pepito című vígoperákkal szórakoztatja majd a szarvasi nézőket.

A nyári meghívások, ven­dégjátékok egyik eddigi legnagyobb sikereként könyvelheti el a színház Szalma Tamás sikerét. A színművész a legjobb férfi epizódszereplő díját kapta a Pécsi Országos Színházi Találkozón A Mester és Margaritában nyújtott alakításáért.

A sok nyári utazás után augusztus 29-én a már hagyományosnak mondható évadnyitó gálával tér vissza a Csokonai Színház társulata Debrecenbe. Azonban a teátrum idén nem csupán a cívisvárosiakat köszönti az új szezon kezdetén, hanem a Szép estéket, Magyarország! címet viselő országos évadnyitó gálával az országban mindenütt kezdetét veszi a 2015/2016-os évad.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában