Helyi közélet

2015.07.18. 13:21

Népszavazáshoz gyűjtenek aláírást

Debrecen - Az ország több pontján, így Debrecenben is népszavazás aláírásgyűjtést szervezett civilekkel közösen a Magyar Szolidaritás Mozgalom szombaton.

Debrecen - Az ország több pontján, így Debrecenben is népszavazás aláírásgyűjtést szervezett civilekkel közösen a Magyar Szolidaritás Mozgalom szombaton. – A civilek összesen 28 kérdést intéztek a választási bizottság elé, melyből négyet hitelesített a Nemzeti Választási Iroda. Bízunk az állampolgárok erejében, abban, hogy így véleményt mondhatnak az Orbán-rendszerről. Ez a népszavazási kezdeményezés valódi kérdéseket tesz fel az embereknek. Szeretnénk elérni, hogy a tankötelezettséget visszaemeljék 18 éves korra, a rászoruló gyermekek az év minden napján kapjanak étkezést az állam költségén, a parlamentben ülő politikusok se élvezzenek kivételt, nekik is dönteni kelljen a nyugdíj és a fizetés között, illetve töröljék el a kamarai tagdíjat – mondta Káposznyák István a Magyar Szolidaritás Mozgalom debreceni szervezetének elnöke. Az aláírásgyűjtést várhatóan október közepén (kivétel a tankötelezettség visszaállítása 18 éves korra, amelyet szeptember 29-ig) fejezik be.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában