Helyi közélet

2015.07.02. 08:19

Mintha King Kong lépett volna a Külső vásártéri aszfaltba

Debrecen - Várhatóan a jövő hét közepétől lehet újra zavartalanul közlekedni a helyszínen.

Debrecen - Várhatóan a jövő hét közepétől lehet újra zavartalanul közlekedni a helyszínen.

Napok óta egy nagy munkagödör akadályozza a forgalmat a Külső vásártéren, a körúton, a vidéki buszpályaudvar kihajtója mellett. Autóval rendszeresen arra járó olvasóink egy része nem érti, hogy miért nem lehet ott munkásokat látni mostanában.



A Debreceni Vízmű Zrt. vezérigazgatója lapunknak elmondta: az út felbontására a múlt hét végén egy nagy átmérőjű, 40–50 éves azbeszt-betonból és a kritikus részen acélból készült ivóvízcső törése miatt volt szükség. A feltárás során kiderült, hogy az elfolyt ivóvíz egy részét elvezette az ez alatt található, szintén tönkrement beton csatorna. Sőt a víz egy nagyobb üreget is kimosott a felszín alatt. A helyreállítás keretében jelenleg aknát építenek be a gödörben, amely várhatóan a hét végéig készül el. Ha minden jól megy, a csaknem egymillió forintba kerül beruházással a jövő hét közepére végeznek, vagyis akkortól ismét zavartalan lehet a forgalom – közölte Ányos József.

HBN–OCs

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában