Helyi közélet

2015.07.03. 14:39

Megújulnak, átalakulnak a balmazújvárosi utak

Balmazújváros - A távlati terv az, hogy az Újkert sort összekössék a Bolyai utca új szakaszával.

Balmazújváros - A távlati terv az, hogy az Újkert sort összekössék a Bolyai utca új szakaszával.Már az útburkolati jeleket is felfestették Balmazújvárosban arra az útszakaszra, ami a napokban készült el, és a város északi részén lévő szegregátum felé nyit új közlekedési lehetőséget. A Bolyai utca mintegy 500 méter hosszú folytatásának leaszfaltozása régi vágya volt az ott élő, többségében cigány nemzetiségű embernek.

Kiszélesítik a szomszédos bánlaki településrészen az Újkert sort a Böszörményi úttól a Galamb utcáig. Ezt 6 méter széles gyűjtőúttá fejlesztik, útpadka is épül. Ennek munkálatai még eltartanak egy ideig, ugyanis villanyoszlopokat is át kell helyezni – tudtuk meg Emődi Sándor osztályvezetőtől. A távlati terv az, hogy ezt az utcát összekössék egy jelenleg beépítetlen területen átvezetve a Bolyai utca új szakaszával.

Ráfér a rekonstrukció a Daru településrész fő útjára, a Hortobágyi utcára is. Egy-egy szakaszán csak lépésben lehetett haladni. Az 1300 méter hosszú utat részben kiszélesítik, a szükséges helyeken pedig új alapot építenek – ismertette az osztályvezető. Az utak rekonstrukciójára uniós támogatást nyert a település.

Mint arról korábban beszámoltunk, az önkormányzat a Liszt Ferenc utcát (korábban Ságvári Endre utca) is szerette volna felújítani. Ez azonban most kimaradt a programból, ugyanis nem fogadták el ennek gyűjtőúttá minősítését. Dr. Tiba István (Fidesz) országgyűlési képviselő érdeklődésünkre azt mondta, nem mondtak le ennek felújításáról sem.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában