Helyi közélet

2015.07.01. 13:57

Megszűnik az alapítvány?

Debrecen - Átgondolásra méltónak tartja a fideszes polgármester az ellenzéki javaslatot.

Debrecen - Átgondolásra méltónak tartja a fideszes polgármester az ellenzéki javaslatot.

Az Őrváros-Debrecen Szerepe Magyarország XX. századi Történelmében Közalapítvány megszüntetését javasolta a szervezet tavalyi működéséről szóló közgyűlési beszámoló vitájában Madarasi István, a szocialista párt önkormányzati képviselője.

Ezt azzal indokolta, hogy a 2002-ben létrehozott alapítvány betöltötte szerepét, vagyis, hogy segítse a Terror Háza Múzeum országos munkáját. – Ezt a feladatát mára elvégezte, a rendszer beállt – jelentette ki az ellenzéki politikus.

A hivatalos verzió

A beszámoló szerint az őrváros közalapítvány azzal a szándékkal jött létre, hogy gondoskodjon Debrecen politikai és társadalmi tényeinek kutatásáról és elemzéséről, különös tekintettel az 1917-től napjainkig terjedő időszakra, a diktatúrák történetére és a debreceni viszonyokra. Elősegítse a korszakra vonatkozó kutatási eredmények közzétételét, ezeknek a közoktatás, a közművelődés számára való nyilvánosságra hozatalát, támogassa a korszakra vonatkozó történeti kutatásokat. Madarasi István a képviselők előtt azt is elmondta, hogy az alapítvány manapság már nem végez munkát. Miközben a város 100 ezer forinttal segíti a működését a szervezet éves vesztesége 316 ezer forint.

Visszatérnek rá

Erre szót kért a Fidesz-KDNP frakció tagja, Mazsu János, aki támogatta a javaslatot. Dr. Papp László polgármester úgy reagált, hogy végiggondolja a kérdést és egy későbbi közgyűlésen visszatérnek majd a témára. A közalapítvány tavalyi beszámolóját elfogadta a közgyűlés.

HBN–OCs

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában