Helyi közélet

2015.07.22. 08:34

Már tekerhetünk a hányattatott sorsú kerékpárúton

Debrecen, Mikepércs - Megtartották a Debrecent és Mikepércset összekötő új kerékpár­út műszaki átadását.

Debrecen, Mikepércs - Megtartották a Debrecent és Mikepércset összekötő új kerékpár­út műszaki átadását.

A jelek szerint nagy nehezen mégiscsak elkészül a Debrecent és Mikepércset összekötő kerékpárút. Mint arról korábban többször is beszámoltunk, a 47-es főúttal párhuzamos, 4,2 kilométer hosszú bicikliút kivitelezését eleinte az építkezéshez szükséges magánterületek felvásárlásának elhúzódása hátráltatta.

Ideiglenes forgalomba helyezés

Aztán, amikor tavaly május végén elkezdődött az 580 millió forintba kerülő beruházás, kiderült, hogy Mikepércs határában hét darab gázóra és az azokhoz tartozó gázcsövek éppen a nyomvonalba esnek. Mivel azokat a fűtési szezonban nem tudták áthelyezni, a 2,6–2,7 méter széles pálya a zöld fém dobozoknál nem készült el. A biciklisek azokat sokáig kerülgették. Mostanra ez a probléma megoldódott, megkezdődött a terület ideiglenes forgalomba helyezési engedélyének megszerzése. A debreceni polgármesteri hivatal közleményéből azonban kiderült, hogy Mikepércs belterületén még mindig hiányzik egy 58 méteres szakasz. Az átadást eredetileg 2015. január 19-ére tervezték.

HBN–OCs





Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában