Helyi közélet

2015.07.09. 12:04

Ma este „cirkusz-premier”!

Debrecen - A legnagyobb állatsereglet és legendás történetek a cirkusz új műsorában.

Debrecen - A legnagyobb állatsereglet és legendás történetek a cirkusz új műsorában.

Legendás történetek szereplői lépnek a porondra július 9-én este 6 órától az Eötvös cirkusz műsorán.

Megelevenedik Rómeó és szerelme, Júlia, az Oroszlán király meséje igazi vadállatokkal, oroszlánokkal, Mary Poppins és állatsereglete, a Szép és a Szörnyeteg, Esmeralda a szép cigánylány története a Notre Dame-i toronyból és a Vadnyugati Hatosfogat mesterlövészei és bravúros lovasai.

Magyarország legnagyobb utazó állatkertjében százhúsz „különleges társulati tagot” tekinthet meg a közönség. Hetven idomított állat lép – tipeg, ugrál, csúszkál – a manézsba a pizsamát viselő zebra, a sivatag erőművésze a dromedár, az ugróbajnok ausztráliai kenguru, a Télapó rénszarvasai, a szorgos mosó medvék, a láma a spiritualitás földjéről, a büszke páva teljes pompájában, a tarajos sül, a repülés művésze a sas, az amerikai bagoly, színes tollú papagáj, a borz, a gyerekkedvenc póni, a pelikán, a leguán, a félelmetes krokodil, az óriáskígyó, az armadilló, a szamár, a teve, a birka, a kecske, a nagy sörényes fehér oroszlán, a rózsaszínű tigris, valamint a bengáli, és még sokan mások.

Mesékbe csöppenünk

Madagaszkár leghíresebb mesefiguráinak élő megfelelőivel is találkozhatunk és Steven bohóc legújabb produkcióin kacaghatunk rekesz­izom fájdulásig.

A cirkusz facebook-oldalán megismerhetjük a művészek mindennapjait, betekintést nyerhetünk a kulisszák mögé, s a legfrissebb híreket olvashatjuk a negyvenfős társulat életéről, de képet kapunk a legendás társulat múltjáról is.

Kiderül például, hogy a család egyik leghíresebb tagja az az Eötvös Gábor, a világhírű zenebohóc, Jászai-díjas Érdemes művész, a Magyar Köztársaság csillagrend kitüntetettje volt, aki az immár szállóigévé vált Van mááásik című produkciójával szórakoztatta több generáció gyerekeit.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában