Helyi közélet

2015.07.04. 13:50

Legendákkal jön az Eötvös Cirkusz

Debrecen - Az Eötvös Cirkusz új műsora a Legendák világába kalauzolja el nézőit.

Debrecen - Az Eötvös Cirkusz új műsora a Legendák világába kalauzolja el nézőit.Az Eötvös Cirkusz története 95 évvel ezelőtt, 1920-ban kezdődött, ám a családé még régebben. 1894 tavaszán egy cseh cirkuszdinasztia Magyarországra utazott vándorcirkuszával. A Winiczky család gyönyörű, műlovarnő leányába Johannába, beleszeretett egy nemesi családból származó ifjú Báró Eötvös Ferenc, aki aztán a titkos házasságot követően a cirkusszal tartott. Eleinte ügyintézőként hasznosította magát, később pedig saját számot tanult és mint drótkötél-egyensúlyozó lépett fel. Az egykor ló vontatta produkció pedig mára a kor egyik legmodernebb utazó cirkuszává nőtte ki magát.

Az elmúlt évtizedek alatt sok legenda kötődött az Eötvös Cirkusz történelméhez. A társulat 2015-ös műsora éppen ezért a Legendák világába kalauzolja el a nézőket.

A fellépő művészek számos legendás történet jelmezében mutatják be előadásukat, megelevenedik a Rómeó és Júlia, az Oroszlán király meséje igazi vadállatokkal, oroszlánokkal, Mary Poppins és állatsereglete, a Szépség és a Szörnyeteg, Esmeralda története a Notre Dame-i toronyőrből, vagy a Vadnyugati Hatosfogat.

A legnagyobb utazó állatkert

A turné során a publikum Magyarország legnagyobb utazó állatkertjét láthatja, amelyben százhúsz állat, köztük hetven idomított faj található: zebra, dromedár, kenguru, rénszarvas, mosómedve, láma, páva, tarajos sül, sas, amerikai bagoly, papagáj, borz, póni, pelikán, leguán, krokodil, óriás kígyó, armadilló – vagy más néven nagy szőrös tatu –, szamár, teve, birka, kecske, nagy sörényes fehér oroszlán, rózsaszínű tigris, bengáli tigris.

A világhírű Eötvös Cirkusz, a Családok cirkusza Legenda című műsora igazi csemege a cirkuszt szerető közönségnek. Debrecenben a volt Baumax melletti téren állítja fel sátrát, és várja a káprázatra vágyó érdeklődőket az idén 95 éves legendás társulat, az Eötvös Cirkusz.

HBN​

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában