Helyi közélet

2015.07.31. 08:44

Honvédelmi Minisztérium: nem lesz új tiszti klub a városban

Debrecen - A Füredi úti, egykori helyőrségi klub sorsa bizonytalan.

Debrecen - A Füredi úti, egykori helyőrségi klub sorsa bizonytalan.

Több agorás fórumozó is azt a véleményt fogalmazta meg az utóbbi időben, hogy méltatlan a kínai ruhaüzlet a Piac utca 22. szám alatt egykor a tiszti klubnak helyet adó épület külső és belső patinájához. A hozzászólók egy része szerint ott inkább ismét tiszti klubot kellene működtetni. Információink szerint az ingatlan korábban önkormányzati tulajdonban volt, néhány éve azonban értékesítették, majd bérbe adták.

Megkerestük a Honvédelmi Minisztériumot, ahonnan azt közölték, hogy ők soha nem voltak ott vagyonkezelők, a honvédség az 1950-es évektől az 1990-es évek közepéig csupán bérelte az ingatlant. Ekkor működött ott a tiszti klub. A korábbi funkció visszaállítását a honvédelmi tárca jelenleg nem tervezi. Az is kiderült, hogy a Füredi út 98. szám alatt (a Kossuth Laktanyával szemben) a közelmúltig működött helyőrségi klub bezárására az alacsony kihasználtság miatt került sor. A honvédelmi tárca ezután az ingatlant térítésmentesen tulajdonba adta volna a helyi önkormányzatnak azzal a kikötéssel, hogy ott közfeladatokat kell ellátni. Ebbe a helyhatóság nem ment bele. A honvédelmi célra feleslegessé nyilvánított épületet a tárca így most át kívánja adni a tulajdonosi jogokat gyakorló Magyar Nemzeti Vagyonkezelőnek – ismertette a Honvédelmi Minisztérium sajtóosztálya.

HBN-OCs

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában