Helyi közélet

2015.07.22. 17:22

Helyrerázzák az egyetem fáit

Debrecen - A növények legnagyobb problémája a talajvíz szintjének süllyedése.

Debrecen - A növények legnagyobb problémája a talajvíz szintjének süllyedése.

Hatezertől is több fa van a Debreceni Egyetem területén, annak campusával, gyakorló nevelési-oktatási intézményeivel együtt. Öregednek, ezért folytonos program a fiatalításuk és az állapotuk felülvizsgálata, amit legutóbb 2010-ben végeztek el.

Az elmúlt évben 9 fakidőlést jegyeztek fel, amelyből nem mindegyiket vihar és szél okozta, ezért időszerű volt az újabb vizsgálat, amit szerdán fejeztek be – tájékoztatott Varga Szabolcs szakértő. Az elvégzendő feladatok irányítója, Papp László, a Botanikus Kert igazgatója kiemelte, hogy a vizsgált ezerből 60-70 fát ki kell vágni.

A Klinikai Központ Főigazgató Hivatala előtt állva meg is mutatták a főbejáratot már nem árnyaló egyik platánfát, amely öt éve még zöldellt, most pedig teljesen száraz, valószínűleg a hozzá túl közel álló épület miatt pusztult ki, amiért a fenntartó felelősséget nem vállalhat. Ezt a fát, s még néhányat, amelyet a talajvízszint süllyedése viselt meg, azonnal ki kell vágni; a vegetációs időszak végén, ősszel pótolják.

HBN-BB​

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában