Helyi közélet

2015.07.06. 12:59

Böszörmény immár hivatalosan is a kerékpárosok városa is

Hajdúböszörmény - 55 önkormányzat és 67 munkahely nyert, köztük Hajdúböszörmény város önkormányzata.

Hajdúböszörmény - 55 önkormányzat és 67 munkahely nyert, köztük Hajdúböszörmény város önkormányzata.

Kilencedik alkalommal hirdette meg a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium a Kerékpáros Magyarország Szövetség szervezésében a Kerékpárosbarát Település – és Kerékpárosbarát Munkahely – pályázatokat.

A településnek járó címmel a helységek kerékpárral közlekedőkért tett intézkedéseit, fejlesztéseit értékelték, amellyel a települések a környezetbarát, fenntartható, mindenki számára elérhető, egészséges közlekedési eszköz és életmód népszerűsítéséhez járulnak hozzá.

Nem újdonság

Hajdúböszörmény áprilisban pályázott a cím elnyerésére – tájékoztatott Sőrés István alpolgármester, majd hozzátette, a város 31 ezer 349 lakosának ötöde rendszeresen kerekezik, őket segítendő az elmúlt években 3850 méternyi erre alkalmas kerékpárút épült, közel 700 darab támasz és tároló valósult meg, amivel immár ezer kerékpár rögzíthető a köztereken. Aki a Kálvin téri buszpályaudvar körnékén jár szinte úgy érezheti magát, mint egy duatlonverseny helyszínén, ugyanis több, mint 400 kerékpár zárható le az ottani tárolókban.

A közlekedésért felelős tárca májusban tartotta Vácon az eredményhirdetést, az elismerésre és tárgyjutalomra 55 önkormányzat és 67 munkahely lett jogosult, köztük Hajdúböszörmény önkormányzata.

A cím elnyerésével a 2016. évi pályázat bírálatáig viselhető a "Kerékpárosbarát Település 2015" cím, mely az újabb sikeres pályázat benyújtásával ismételten elnyerhető. Immár egy tábla hirdeti a címet – mondta az alpolgármester.

HBN​​

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában