Helyi közélet

2015.07.26. 17:44

Az aloe vera segít a leégett bőr ápolásában

Debrecen - Nyári testápolási tippek – csak természetesen.

Debrecen - Nyári testápolási tippek – csak természetesen.

A kánikulában nem is vágyunk másra, mint hogy végre elinduljunk a várva várt nyaralásra vagy legalább egy közeli strandra, hogy megmártózhassunk a hűs habokban. A nyaralás viszont azon túl, hogy kikapcsol és pihentet, igénybe is veszi hajunkat, bőrünket. Ezért fontos, hogy ne csak a fényvédőknek szenteljünk figyelmet, amikor vakációzni indulunk.

Napozás után E-vitamin

Akár tengerparton, akár édesvízben vagy medencében hűsölünk, a nap végén bőrünknek szüksége van a hidratálásra, azt ugyanis a nap és a sós, de a klóros víz is kiszárítja. Strandolás után válasszuk E-vitaminos tusfürdőt és testápolót. A természetes E vitamin ugyanis regenerálja a bőrt napozás után, semlegesíti az UV sugarak káros hatását. A negatív környezeti hatások kivédésével biztosítja a sejtszövetek és membránok stabilitását, ezáltal lassítja az öregedést. Ha nemcsak barnultunk, de le is égtünk, az aloe vera hatékony megoldást nyújt. Égési sérülések enyhítésére, illetve sebek gyógyítására már az ősidők óta használják, az ugyanis remekül hidratálja, nyugtatja és gyógyítja a bőrt.

Napszítta hajra

A sós vagy a klóros víz, illetve a napsugarak hajkoronánkat is próbára teszik. A szálkássá, kifésülhetetlenné vált fürtök problémájára a legjobb megoldást a marokkói bioaktív argánolaj nyújtja. Gyógyító hatása miatt, a marokkói nők már a modern idők előtt is használták, ezzel védték hajukat és bőrüket a kiszáradástól.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában