Helyi közélet

2015.07.21. 13:27

Adótitok

<em>Lemondott Vida Ildikó, a NAV elnöke. Mármint két hónapja. A nagyérdeművel ezt persze nem közölték, mármint akkor és azóta, illetve csak hétfőn, miközben már az irodájában leltározott, hivatalát átadva ideiglenes helyettesének.</em> Szőke Tímea jegyzete.

Lemondott Vida Ildikó, a NAV elnöke. Mármint két hónapja. A nagyérdeművel ezt persze nem közölték, mármint akkor és azóta, illetve csak hétfőn, miközben már az irodájában leltározott, hivatalát átadva ideiglenes helyettesének. Szőke Tímea jegyzete.

Az elmúlt néhány hétben Lázár János vagy Varga Mihály Vidát érintően elejtett néhány célzást, de utólag sem megállapítható, szivárogtattak vagy inkább tereltek-e, és egyáltalán, mikor szereztek tudomást a NAV-elnökének Orbán Viktorhoz eljuttatott felmondásáról? (Az elmúlt év csatározásai után a távozás oka szinte már másodlagos; bár Vida Ildikó munkatársainak azt írta, a NAV tervezett szervezeti átalakításában nem értett egyet a kormányzattal, sokkal érdekesebb, ami a levelében nem volt benne, vagyis hogy a kitiltási ügy és az Orbán–Simicska-háború vajon mennyiben járult hozzá a döntéséhez?) Mindez persze nem meglepő abban az országban, ahol a közérdekű adatokhoz jó pénzért lehet hozzáférni, és az információszabadságért felelős ombudsman szerint ez teljesen rendben van. Végül is mi dolga az állampolgárnak azzal, hogy az egyik legfontosabb hivatal vezetői posztján váltás lesz? Majd megtudja, ha eljön az ideje, s hogy mikor jön el, elég ha azok tudják, akik majd közlik vele.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában