Helyi közélet

2015.07.31. 13:17

Ablakok a világra

<em>Emlékeznek a fotósra, aki barátnőjével körbeutazta a világot? A fiatal Murad Osmanov olyan virtuális perspektívát mutatott bolygónk legcsodásabb tájairól, amelynek középpontjában egy gyönyörű nő áll háttal, s fogja a fotós kezét</em>. <strong>Barak Beáta jegyzete</strong>.

Emlékeznek a fotósra, aki barátnőjével körbeutazta a világot? A fiatal Murad Osmanov olyan virtuális perspektívát mutatott bolygónk legcsodásabb tájairól, amelynek középpontjában egy gyönyörű nő áll háttal, s fogja a fotós kezétBarak Beáta jegyzete.Szinte mámorítóan hatnak ránk ezek a varázsos színű, Tádzs Mahalt és Velencét, vagy épp egy amerikai játszóteret ábrázoló, „mindenből a szépet, ami megérint” küldetésű világablakok. Jó ezeken benézni, és elhinni, hogy van még a gömbünknek olyan felülete, ami látogatható, nincs szétrombolva, és nem füstöl a fegyverektől. Világjáró, jöttment, kósza, céltalan és bolyongó? Mind ugyanazt jelentik, mégis, most egészen mást jelent csavarogni. Minden vándor keres valamint, de csak a művésznek adatik meg, hogy szándékos legyen az utazás, és azt az ablakot tárja fel, amelyiket kedve tartja. A többi utazó mire számítson? Arra, hogy x vizet és élelmet visz a hontalannak, y legszívesebben egy pofonnal fogadná, z meglopja, v pedig átveri. És mire készüljön a „házigazda”, akinél megtérne a kimerült bolygó lélek? Nos, valamikor volt szavunk a vendégszeretetre, de napjainkban vakablak nyílik rá a félelemtől.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában