Helyi közélet

2015.07.03. 16:38

A debreceni színház a miskolci operafesztiválon vendégeskedett

Miskolc, Debrecen - A Csokonai Színház részt vett a miskolci operafesztiválon.

Miskolc, Debrecen - A Csokonai Színház részt vett a miskolci operafesztiválon.A debreceni intézmény évek óta visszatérő vendége a Bartók Plusz Operafesztiválnak, amely a hazai zenés színházi világ egyik kiemelkedő eseménye. A programsorozatot 2015-ben az Európai Fesztivál Szövetség a minősített európai fesztiválok sorába választotta, ezzel elismerte a rendezvénynek a zenei és az operaélet fellendítéséért végzett másfél évtizedes színvonalas munkáját.

Igazi mestermű

Idén a Silviu Purcărete rendezte A tüzes angyal kapott meghívást Miskolcra. A vendégjáték során Ruprecht szerepét Sébastien Soules francia bariton énekelte. A művész a debreceni előadásnak hála fedezte fel és tanulta meg a szerepet. – A tüzes angyal nehéz alkotás, amelynek megértéséhez idő kell, de valóban fantasztikus, igazi mestermű. Silviu Purcărete rendezése különös és titokzatos, nagyon tetszetős, ahogy a népes szereplőgárdát mozgatja. Kész előadásról van szó, amelybe én most új énekesként szállok be, s ez mindig kényes dolog, de nagyon fölkészültek és segítőkészek a kollégák – mondta a debreceni munkájáról.

Megkapó kritika

A miskolci vendégszereplés jól sikerült, Merényi Péter kritikájában kiemeli a látványszínházi elemeket, dicséri a fellépőket. „A Kodály Filharmonikusok és a Csokonai Nemzeti Színház Énekkara pontosan, fegyelmezetten játszott”, Sé­bastien Soulesmeleg, selymes bariton hangszínnel énekelt, egyenletes és kiegyensúlyozott színészi és énekesi teljesítményt nyújtott”, Bátori Évahisztérikusan, súlyosan, drámaian tolmácsolta szólamát”.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában