Helyi közélet

2015.06.23. 13:37

Új vezetés a Hajdú-Bihar Megyei Vállalkozásfejlesztési Alapítvány élén

Debrecen - Öt év alatt 650 millió forint támogatás közel 650 vállalkozásnak a megyénkben.

Debrecen - Öt év alatt 650 millió forint támogatás közel 650 vállalkozásnak a megyénkben.Bár változott a szervezet vezetése, a Hajdú-Bihar Megyei Vállalkozásfejlesztési Alapítvány (HBMVFA) feladata továbbra is a mikro-, a kis- és középvállalkozások támogatása. Amíg azonban eddig a vissza nem térítendő támogatásokon volt a hangsúly, addig a jövőben a visszatérítendők kerülnek előtérbe – mondta Tasi Sándor, a HBMVFA kuratóriumi elnöke a kedden megtartott sajtótájékoztatón.

A tájékoztató apropója az volt, hogy bejelentsék, a megyei közgyűlés megváltozott összetétele miatt a HBMVFA tulajdonosi köre döntése alapján a szervezet kuratóriuma, valamint felügyelő bizottsága tagságában is változás történt a napokban megtartott közgyűlésen. A kuratórium elnöke Tasi Sándor lett, tagjai: Dely Zoltán, Kiss Attila és dr. Mező István. A felügyelő bizottság vezetője Muraközi István, tagjai pedig Kiss Tibor és Szólláth Tibor.

Tasi Sándor elmondta, hogy a következő években országosan 1250 milliárd forint támogatást tudnak szétosztani. A banki finanszírozásban az OTP részvételére számítanak, de további bankok is bekapcsolódhatnak. A vidékfejlesztési program keretében őszre írják ki a pályázati felhívásokat. Leginkább az élelmiszer termelést és élelmiszer feldolgozást támogatják majd. A megyei fejlesztési ügynökségnek a jövőben koordináló, projekt generáló, befektetés ösztönző és tanácsadó szerepe is lesz.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában