Helyi közélet

2015.06.01. 14:55

Több forrás a Déli-Lucernásba

Hajdúböszörmény - A településrész negatív, szegregációs folyamatait kívánják megállítani.

Hajdúböszörmény - A településrész negatív, szegregációs folyamatait kívánják megállítani.

A város önkormányzata további 28,2 millió forintnyi többlettámogatást kapott a meglévő 384,1 millióhoz, amiből a Déli-Lucernás városrészben szociális célú városrehabilitációs programot valósítanak meg – jelentette be Kiss Attila polgármester sajtótájékoztatón.

Az önkormányzat tavaly év elején az Új Széchényi Terv keretében meghirdetett szociális célú városrehabilitációra pályázott, hogy a település Déli-Lucernás nevű városrészében jelentkező szegregációs folyamatokat megállítsa és megfordítsa, a településrész státuszát emelje.

A közel 400 milliót érő programból felújítanák a Kincskereső Óvoda és Általános Iskola épületét kívülről, közösségi funkciót is betöltő tornateremmel bővítenék. A városrészen térfigyelő rendszert szeretnének kialakítani, s a jobb megközelíthetőség miatt a kerékpárút felújítása is szükséges volna a 35-ös főút mentén. Továbbá szilárd útburkolat építése és a csapadékvíz elvezetése egyes utcákban, buszperon kialakítása, valamint a Móra Ferenc utcai szociális bérlakások lakhatóvá tétele szintén égető volna – hallhattuk.

A támogatás önerőt nem igényel, uniós forrásból érkezik. A többlettámogatást egy kormányrendelet tette lehetővé, az út- és a kerékpárút-építési munkákhoz, valamint a térfigyelő rendszerhez használják fel.

HBN​

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában