Helyi közélet

2015.06.19. 14:22

Szima Gábor bízik a sikeres folytatásban

Debrecen - A városi közgyűlésen elhangzottakra reagált Szima Gábor, aki kiemelte, továbbra is fontos számára, hogy a lehető legtöbb bevételhez jusson a Loki a kaszinók által.

Debrecen - A városi közgyűlésen elhangzottakra reagált Szima Gábor, aki kiemelte, továbbra is fontos számára, hogy a lehető legtöbb bevételhez jusson a Loki a kaszinók által.

– Nagyon örülök, hogy a debreceni közgyűlésben ekkora konszenzus alakult ki a DVSC-t illetően – kezdte a beszélgetést Szima Gábor. – Azt mindenkinek tudnia kell, hogy a DVSC Futball Szervező Zrt-ben a debreceni önkormányzat 25 százalékos tulajdonrésszel rendelkezik, így minden olyan esetben, ami közgyűlési döntést igényel a klubnál, mint tulajdonosnak, a városi közgyűlésnek is meg kell tárgyalnia. Erről a változtatásról mindenképpen közgyűlési határozatnak kellett születnie – nyilatkozta a Naplónak Szima Gábor, aki válaszolt arra a kérdésre is, miszerint kivitelezhetőnek tartja a városvezetés által kért módosításokat?

A változtatásokról

– A többségi tulajdonos Aranybonusz 2000 Kft. álláspontja is az – már az első perctől kezdve –, hogy ne változzon, 40 százalék maradjon a DVSC-t megillető osztalék. Az is természetes, hogy meglesz a lehetőség a részesedés visszavásárlására, de amíg ez nem történne meg, addig is 40 százalékos osztalék illetné meg a klubot. A polgármester úr által tett felvetés sem jelent problémát, hiszen a debreceni önkormányzatnak eddig is megvolt az ellenőrzési joga a DVSC működtetését illetően, hiszen a Felügyelői Bizottságban többségben vannak a város képviselői, míg a klub hatfős igazgatótanácsába két személyt delegált a város közgyűlése – fogalmazott a debreceni klub elnöke, aki hozzátette, bízik benne, hogy a város következő közgyűlésén elfogadásra kerülnek a változtatások, így nem kell a DVSC többségi tulajdonosának egyedül meghoznia a szükséges döntéseket. – Ez a tulajdonosi felállás 14 éve sikeresen működik a DVSC Futball Szervező Zrt-nél, erre bizonyíték a 17 megnyert trófea, illetve a Bajnokok Ligája és az Európa-ligás csoportszereplés. Remélem, ahogy a múltban, úgy a jövőben is gördülékenyen tudunk majd együtt dolgozni.

HBN-BN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában