Helyi közélet

2015.06.28. 18:30

Programok kavalkádja a Ligetalján

Nyíradony - Huszonkettedik alkalommal rendezte meg Nyíradony a Ligetaljai Kulturális Napokat.

Nyíradony - Huszonkettedik alkalommal rendezte meg Nyíradony a Ligetaljai Kulturális Napokat.

Szabadtéri színpadavatással kezdődött a háromnapos programsorozat június 26-án. A nyitó napon a városháza új szabadtéri színpadán a Kisliget Néptáncegyüttes Táncok a Kárpát-medencéből című bemutatóját első ízben láthatta a közönség. Az este táncházzal fejeződött be.

Szombaton az eseménysor sportnappal folytatódott, ahol kerékpártúrára, amatőr labdarúgó mérkőzéseken, sakk- és asztalitenisz versenyeken mérték össze tudásukat a csapatok, a versenyzők. Az úszás kedvelői egész nap ingyen vehették igénybe az uszodát. Este az Európa Parkban koncertek voltak, a Panama Magic és a Kelemen Kabátban együttesek léptek fel.

Benke Laci bácsi zsűrizett

Vasárnap folytatódott a fesztivál, melynek díszvendége Hajdúnánás volt. Zenés felvonulással kezdődött a nap, majd amatőr művészeti csoportok gálaműsorán léptek fel a térségből érkezett együttesek. Közben zajlott a nemzetközi főzőverseny, ahová harminc csapat nevezett. A finomabbnál finomabb ételeket a zsűri Benke László négyszeres olimpiai bajnok mesterszakács vezetésével értékelte. Délben, míg jó ebédhez szólt a nóta, meg lehetett kóstolni a ligetaljai szakácsok finomságait.

Az eredményhirdetések után a Meg nem Értett Zenekar, a Fiatal Énekesek Klubja és az Evolution of East Crew lépett fel. Ezután Tasó László, a Nemzeti Fejlesztésügyi Minisztérium államtitkára, Pajna Zoltán, a Hajdú-Bihar Megyei Önkormányzat Közgyűlésének elnöke és Szólláth Tibor, Hajdúnánás polgármestere köszöntötte a kulturális napok résztvevőit. Este Czibi Norbi, a Valcer Táncstúdió és a Neoton Familia, majd tűzijáték szórakoztatta a közönséget.

Kísérő rendezvényként egész nap sétavonat járt a város utcáin, zajlotta a kézműves foglalkozások. Volt játszóház, utazó vidámpark és kirakodóvásár.

HBN-Tóth Vince

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában