Helyi közélet

2015.06.13. 18:10

Polgáron is köszöntötték a védőnőket​

Polgár - A védőnői szolgálat megalakulásának 100 éves évfordulóját ​Polgáron pénteken ünnepelték.

Polgár - A védőnői szolgálat megalakulásának 100 éves évfordulóját ​Polgáron pénteken ünnepelték. A rendezvényt Tóth József polgármester nyitotta meg, beszédében megható szavakkal köszöntötte a nyugalmazott és jelenleg is dolgozó polgári védőnőket. A védőnői szolgálat elmúlt 100 évét, jelenét és jövőjét Orbánné Lakatos Judit, megyei vezető védőnő színvonalas előadásából ismerhették meg az érdeklődők. Előadását dr. Tauffer Vilmos örök érvényű mondatával kezdte: "Ilyen munkára csak melegszívű nő való, ki értékes lelki tulajdonságaihoz még hozzátanulja mindazt, amit a szakmájához tudnia szükséges".

Az ünnepségen munkájuk elismeréseként, emléklapot és virágcsokrot vehettek át a városból és a közeli településekről érkező védőnők, majd ünnepség állófogadással zárult. Az évforduló alkalmából a város önkormányzatának védőnői szolgálata Múltunk és jelenünk címmel a munkájáról készített kiállítást, melynek értékes tárgyai és dokumentumai június 26-­ig az Ady Endre Művelődési Központ és Könyvtárban várják a látogatókat.​

- Balatoni Réka -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában