Helyi közélet

2015.06.24. 17:58

Olvasói levél: Eldugult víznyelők

Debrecen - <em>Debrecent is eléri olykor egy kiadósabb özönvízszerű esőzés. Szerencsére eddig a debreceni csatornahálózat megfelelően működött. De, mint a képen is látható, egyes víznyelők teljesen el vannak dugulva.</em>

Debrecen - Debrecent is eléri olykor egy kiadósabb özönvízszerű esőzés. Szerencsére eddig a debreceni csatornahálózat megfelelően működött. De, mint a képen is látható, egyes víznyelők teljesen el vannak dugulva.

Vajon hány ilyen található még Debrecenben, kikre tartozik ezeknek a karbantartása és tisztítása? Ha valakinek majd elönti a víz a pincéjét vagy garázsát, ki fizeti a kárt? A kép a Pesti utca elején készült, és ezen szakaszon még több ilyen hasonlóan bedugult vízelvezető található. Időszerű lenne ellenőrizni, rendbe tenni.

- Juhász László, Debrecen -


Korábbi cikkeink nyilatkozóira hivatkozva írjuk, hogy a víznyelő az út tartozéka, így a karbantartás az út kezelőjének feladata: önkormányzati utak esetében a település, főutaknál a közútkezelő az illetékes. Olvasónk levelét elküldtük mindkét szervezethez. Remélhetően lesz eredménye. (A szerkesztőség.)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában