Helyi közélet

2015.06.17. 13:04

Nincs több talpszurkálás: rendbe rakják a Holló László sétányt

Debrecen - Újjáépítik a Holló László sétány burkolatát – ígéri az önkormányzat.

Debrecen - Újjáépítik a Holló László sétány burkolatát – ígéri az önkormányzat.

Mostanában egyre többen hanyagolják a Tócóskerten keresztben átvezető Holló László sétányt, inkább mellette, a füvön, vagy távolabbi járdákon gyalogolnak. A burkolat javát adó apró, kemény bazaltkövek közül ugyanis sok helyen kikopott a fuga, így azok éles részei a vékony talpú lábbeliben közlekedők talpát szúrják. A kerékpárosok a defekt veszélye miatt kerülik ezt a szakaszt. A magas sarkú cipőt viselő hölgyek helyzete pedig még rosszabb, ők nem is próbálkoznak az ottani sétával. Ráadásul a Tócóskerti Lakóteleppel egyidős burkoló kövek egy része napjainkra kiesett a helyéről, máshol pedig lesüllyedt, gödrös lett a járda. Ott esős időben megáll a víz.

A polgármesteri hivataltól azt a választ kaptuk a probléma felvetésre, hogy a 620 méter hosszú Holló László sétány mintegy fele kis- és nagy kockaköves burkolatú jelenleg. (A többi aszfaltos.) Az említett járdaszakaszon a polgármesteri hivatal illetékes osztálya teljes felületű felújítást tervez, azonban ezidáig csak kisebb, lokális javításokra, kőátrakásra volt és van pénzügyi fedezet. A város illetékese hozzátette: az elkövetkezendő út– és járdafelújítási pályázatok keretében teljesen új, botlásmentes burkolatot terveznek majd ott kiépíteni.

HBN–OCs

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában