Helyi közélet

2015.06.18. 18:51

Nem feltételezték az apáról, hogy gyilkolásra vetemedhet

Balmazújváros - Még a sokat látott helyszínelőket is megdöbbentette az a látvány, ami a balmazújvárosi emberölés után fogadta őket.

Balmazújváros - Még a sokat látott helyszínelőket is megdöbbentette az a látvány, ami a balmazújvárosi emberölés után fogadta őket.

A környéket ugyan hermetikusan lezárták, az azonban látszott: rendezett portán áll a családi ház, amelyben az édesapa baltával kivégezte két gyermekét és feleségét, majd pedig a padláson felkötötte magát. Információink szerint a helyszínen a gyilkos eszközt megtalálták.

Úgy tudni, a tragédiát egy családtag, a nagymama fedezte fel. Ő értesítette mentőket, a hívásukra érkezett ki a rendőrség, miután a padláson a családfőt is megtalálták. Információink szerint a nagymama a családdal azonos telken élt. Mikor visszaérkezett a gyilkosság helyszínére, könyörgött a nyomozóknak, hogy engedjék oda az unokáihoz.

Segítőkésznek ismerték

A családról nem szívesen és ellentmondásosan beszéltek az utcabeliek. Az egyik szomszéd munkatársunknak azt mondta, átlagos, rendes családnak ismerte őket. A szülőkről azt mondta, gyerekszeretőek voltak, róluk úgy fogalmazott, sportoltak, egyikük tehetséges kézilabdázó volt. Nem hallott veszekedéseket sem. Mások arról beszéltek, voltak hangos viták a családban. A nagymama a helyszínen azt mondta a nyomozóknak, hogyha az unokái az éjjel is nála aludtak volna, nem következett volna be a tragédia. Helybeliek az anyukát és a gyerekeket gyakran látták az utcán. A 36 éves nőt odaadónak és kedvesnek ismerték, nagyon szerette a két fiát. Az optikai üzletben, ahol dolgozott, mindenkinek igyekezett segíteni – hangoztatták többen. A Blikknek az asszony főnöke azt nyilatkozta, hogy reggel neki kellett volna kinyitnia. 9 órakor azonban már hiába hívták, ki sem csöngött a telefonja.



Nem járt a kocsmába

Egy asszony még emlékezett arra, amikor az esküvő idején előttük vonul el az ifjú pár. A férfit azonban azt követően ritkán látta, mások is csak akkor, amikor a portát rendezgette. A közeli kocsmába nem járt – mondták ott –, úgy tudták róla, dolgozott. Egyik vendég sem feltételezte róla, hogy ilyen tettre vetemedne.

A tragédia egy idős nőnek a saját sorsát juttatta eszébe, emiatt különösen megviselték a történtek. A részeges ura ugyanis szintén fejszével fenyegette. Miután emiatt elköltözött, fiát verte félholtra, magát pedig felakasztotta. Oda még idejében érkezett a segítség.

A rendőrség tájékoztatása szerint a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya a nő és a két gyermek ügyében emberölés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt rendelt el nyomozást, a 42 éves férfi halála ügyében pedig közigazgatási hatósági eljárást indított.


A tragédia helyszíne:


Lelőtte barátnőjét

Az elmúlt 15 évben ehhez a családi tragédiához hasonlatos eset nem történt a megyében. 2003-ban viszont egy 38 éves rendőr – vélhetően szerelemféltésből – engedéllyel tartott önvédelmi fegyverével megölte 34 esztendős barátnőjét, illetve egy 24 éves férfit egy tócóskerti lottózó előtt. Ezután súlyosan megsebesítette a fogadóhelyiség vezetőjét is, majd magával is végzett.

HBN


 

Figyeljünk önmagunkra és a környezetünkben élőkre!

Ha Ön vagy valaki a környezetében krízishelyzetben van, hívja mobilról is a 116-123 ingyenes, lelki elsősegély számot!

 


Balmazújváros - A jelenleg rendelkezésre álló adatok szerint a mentőszolgálat munkatársai 2015. június 18-án 10 óra 14 perckor bejelentést tettek a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központjába arról, hogy egy Balmazújvárosban, az egyik Szoboszlói utcai családi házban négy holttestet találtak.


Debrecen, Balmazújváros - A kriminálpszichológus szerint családját okolhatta a problémákért a balmazújvárosi családirtó.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában