Helyi közélet

2015.06.26. 08:11

Negyvenezret kért a sráctól, hogy ne dobja fel a boxer miatt

Derecske - A derecskei rendőrök vádemelési javaslattal fejezték be a nyomozást azzal a 37 éves férfival szemben, aki a megalapozott gyanú szerint megzsarolta a sértettet.

Derecske - A derecskei rendőrök vádemelési javaslattal fejezték be a nyomozást azzal a 37 éves férfival szemben, aki a megalapozott gyanú szerint megzsarolta a sértettet.

A Berettyóújfalui Rendőrkapitányság Derecskei Rendőrőrs zsarolás bűntett és kényszerítés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott nyomozást M. János ellen.

A nyomozás adatai szerint 2015. május 20-án 14 óra 53 perckor egy fiú tett feljelentést a Derecskei Rendőrőrsön arról, hogy 2015. május 16-án 1 óra körüli időben Derecskén, a Mátyás Király utcában M. János beszélgetésük közben ruházatának zsebeit átkutatta. A 37 éves helyi lakos a sértettnél talált egy boxert, ezért közölte a fiúval, hogy amennyiben nem ad neki 40.000 forintot, hívja a rendőrséget, mivel annak birtoklása büntetendő.

A 16 éves fiú megijedt a férfi fenyegetésétől, a helyszínen azonban nem volt nála annyi pénz. M. János azért, hogy megkapja a követelt összeget, hazakísérte a fiút.

A 37 éves férfi a sértett otthon tartózkodó nővérétől is kérte a 40.000 forintot, a lánynak azonban azt mondta, hogy a pénzt azért követeli, mert a fiú megverte az ő testvérét és csak így nem tesz feljelentést a rendőrségen. A lány a zsarolóval beszélgetni kezdett, amelynek hatására M. János – a szándékától eltérően – már csak 10.000 forintot követelt, amit a lány átadott.

A rendőrök a feljelentést követően a terheltet otthonában elfogták és előállították a Derecskei Rendőrőrsre. A nyomozók a férfit gyanúsítottként kihallgatták, bűnügyi őrizetbe vették és előterjesztést tettek előzetes letartóztatásának indítványozására, amit a Debreceni Járásbíróság 2015. május 23-án elrendelt.

A rendőrség a terhelttel szemben folytatott nyomozást a napokban befejezte és a keletkezett iratokat vádemelési javaslattal továbbította az illetékes járási ügyészségnek.

- Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában