Helyi közélet

2015.06.29. 13:33

Nagy buli volt Egyeken

Egyek - A helybeliek mutatták be tudásukat a helybelieknek a szombaton megtartott Egyeki Vigasságokon.

Egyek - A helybeliek mutatták be tudásukat a helybelieknek a szombaton megtartott Egyeki Vigasságokon.Nagy élet volt a sportpályán a Tisza-parti településen szombaton. A labdarúgók terepén kispályás focimeccsek és röplabda mérkőzések voltak, a pálya egyik oldalán színpad, ahol délelőttől késő estig mindig volt fellépő, míg a pálya másik oldalán a gasztronómiáé volt a főszerep.

Az 5 és fél ezer lakosú település legnagyobb ünnepe, összejövetele az Egyeki Vigasságok. Azt már Gál-Szalai Erika művelődésszervezőtől, települési képviselőtől, az esemény főszervezőjétől tudtuk meg, hogy a vigasságok rendezvény az ezredfordulón indult útjára, mégpedig középpontba helyezve az egyeki tűzoltóság elismerésre méltó múltját és jelenlegi tevékenységét, valamint a testvértelepülési kapcsolatokat. A lengyel testvérváros, Radzyn Podlaski küldöttsége most is eljött. A több napos programjuk egyik része volt csak az egyeki rendezvény. Egyébként bejárták a környéket, megismertét a Tiszamente nevezetességeit, szépségeit. A másik testvértelepülés, a romániai Kispereg delegációja az augusztus 20-ai ünnepségre teszi tiszteletét.

Sötétedés után is lehet

– Legfőbb törekvésünk, hogy a helybeliek megmutathassák magukat, hiszen nagyon sok tehetséges ember él Egyeken – beszélt az előkészületekről Gál-Szalai Erika. – Ebbe beletartozik a csipkekészítők kiállítása, valamint a különböző korosztályok zenés-táncos-énekes csoportja is. Sajnos nehéz kimozdítani otthonaikból még a fiatalokat is. Ám ez most úgy tűnik, sikerült. A programot úgy állítottuk össze, hogy például minden korosztály számára van sztárfellépő.

– A helyszín miatt is több ember eljön az eseményre, korábban a kompnál volt, az utóbbi években a sportpályára szervezzük – ezt már Ecsedi János alpolgármester, a sportpályát kezelő Sportbarátok Sportegyesületének vezetője mondta, hozzátéve, hogy ebben az évben sikerült megoldani a sportpálya világítását, ezért sötétedés utánra is szervezhettek programot.

– A fő attrakció és egyben a nap meglepetése Cozombolis Leonidász Péter előadóművész fellépésében lesz, amikor 50, fekete-fehérbe öltözött, 4-60 éves kislány és nő, kék pom-pommal közös lépéssort, táncot mutat be – emelte ki Gál-Szalai Erika.

HBN–KZS


Kikapcsolódnak egy kicsit

– Kaczor Ferire jöttünk ki, de az még este 7-kor lesz – válaszolta kérdésünkre Besenyei Jánosné, aki Telekházáról unokáival érkezett a rendezvényre. – Itt nyaralnak Budapestről és őket is érdeklik a műsorok. Hála Istennek, vannak gyermekműsorok is. Minden évben ki szoktam jönni a vigasságokra, egy kis kikapcsolódás nekem is, és nagyon jó fellépők vannak. Találkozom is ismerőseimmel.Tüdős Károly párjával és a gyerekkel a játszótér melletti padon üldögél. Körülöttük hasonló szülők, gyermekeikkel. – Egyetlen igazán nagy és színvonalas rendezvény ez Egyeken. A gyerekek játszanak, a színpadon nekik való műsor is megy, mi pedig kikapcsolódunk egy kicsit – mondja.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában