Helyi közélet

2015.06.29. 13:56

Közmunkával készült utcabútorok és díszburkolat ékesíti Egyeket

Egyek - A közfoglalkoztatás terén komoly eredményeket tud felmutatni az egyeki önkormányzat.

Egyek - A közfoglalkoztatás terén komoly eredményeket tud felmutatni az egyeki önkormányzat.Legalább is erről tanúskodik Ecsedi János alpolgármester tájékoztatása. A közfoglalkoztatottak tevékenysége igen csak szerteágazó. A helyi sajátosságok megőrzése munkaprogramban csipkét készítenek, de itt működik a képzőművészeti alkotótábor is. A járdák karbantartásában, az utak stabilizálásában 135 személyt tudnak foglalkoztatni. Működik a betonelemgyártó üzem, amelynek munkacsarnokát most bővítik 1200 négyzetméter nagyságúra.

A másik fő tevékenység a mezőgazdaság. Több mint 30 hektáron termesztenek konyhakerti növényeket, amely egyrészt ellátja a 600-800 adag ételt produkáló közkonyhát, másrészt hűtőházba, fagyasztókamrába kerül. Ez utóbbi ugyancsak pályázati pénzből valósul meg. A konyhára való zöldségek mellett árpát, mákot és cirkot is termelnek Egyeken.

A bioprogram keretében a jelenleg 4, de hamarosan 7 biokazán táplálására hasznosítják az önkormányzati területekről kikerülő, éghető növényi részeket. A biokazánok üzembeállításával a közintézmények fűtése olyannyira költségtakarékos lett, hogy az elmúlt évre a költségvetésben például csak 60 ezer forintot különítettek el fűtésre, azt is csak a biztonság megléte miatt.

A belvizes programban a belvízelvezetőrendszert tartják karban, valamint a volt vályogvető-tavat teszik rendbe.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában