Helyi közélet

2015.06.14. 14:36

Így NEM fognak idén összecsípni a szúnyogok

A szúnyogok képesek tönkretenni a legkellemesebb nyári napot is. Mutatunk most pár tippet, hogyan kerüld el az idegesítő csípéseket.

A szúnyogok képesek tönkretenni a legkellemesebb nyári napot is. Mutatunk most pár tippet, hogyan kerüld el az idegesítő csípéseket.

1. Ne legyen büdös a lábad. A szúnyogokat nagyon sokféle szag vonzza, többet között a láb is termelhet ilyet. A legjobb, ha gyakran megmosod vagy valamilyen mentolos krémmel kened be mielőtt a szabadba mész.

2. Ne viselj rövidnadrágot. Ha nem takarod el a lábad, a kis vérszívók még jobban érzik a testszagod.

3. Ne viselj vékony anyagból készült ruhadarabokat. A kis szemetek simán átszúrják és kiszívják a véred.

4. Legyen remek génállományod. A szúnyogok a széndioxidra buknak, így minden kilégzéssel irányt mutatunk nekik. A kilélegzett mennyiség viszont egyénenként eltérő, ami már a fogantatáskor eldől. Így ha valakit nem csípnek a szúnyogok, elsősorban a szüleinek legyen hálás.

5. Ne igyál. Ez egy szomorú tény, de igaz. Az alkohol csak még több szúnyogot vonzz a környékre.

6. Viselj világos ruhát. Nagyon sok múlik a ruha színén, ugyanis a szúnyogok nehezebben veszik észre a világos árnyalatokat. Irány a gardrób és keress valami fehéret!

7. Ne izzadj! A pletyka igaz, tényleg szeretik az izzadságot.

8. Zárd be az ablakot! Az estére nyitva felejtett ablak...nos...reggelre megtudod :)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában