Helyi közélet

2015.06.15. 08:52

Húsz páros a Monarchiában

Debrecen - A Magyar Nemzeti Táncegyüttes az ország legnagyobb csoportjával érkezik a szabadtéri színpadra.

Debrecen - A Magyar Nemzeti Táncegyüttes az ország legnagyobb csoportjával érkezik a szabadtéri színpadra.

A műsor első felében az Osztrák-Magyar Monarchia népeinek színes virtuóz táncait, máig kiapadhatatlan folklórkincsét mutatják be és felvillantják mellette, vagy „felette” zajló főúri báli élet egyes pillanatait.

A második részben a kor művészeti alkotásainak segítségével, „filmszerű” életképekkel, táncszínházzá varázsolják történelmünk e sokat vitatott időszakát.

Zsuráfszky Zoltán, Kossuth-díjas táncművész, az együttes rendező-koreográfusa szerint a közép-európai hagyományos kultúrák felbecsülhetetlen értékei nemcsak jó szórakozást nyújtanak a táncművészetet kedvelő közönségnek, de felhívják a figyelmet arra is, hogy az együtt élő népek csak egymás (múltban gyökerező) kultúrájának megismerésével és tiszteletben tartásával indulhatnak a közös jövő felé.

A július 5-én, vasárnap 20.30-tól sorra kerülő előadáson hangfelvételről megjelenik Szalai Antal és népi zenekara, Lajkó Félix és sok más zenész barát. A díszletet: Götz Béla, a zenét Rossa László készítette, művészeti főmunkatárs: Vincze Zsuzsa. Az előadás hossza 2 óra egy szünettel, két részben.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában