Helyi közélet

2015.06.28. 18:49

Gasztronómiai mulatság Szentiván éjjelén

Esztár - A chilis babtól a kakasherepörköltig sokféle étel szerepelt a főzőversenyen.

Esztár - A chilis babtól a kakasherepörköltig sokféle étel szerepelt a főzőversenyen.

Zenével, tánccal egybekötött mulatságon szórakoztak az esztáriak a hétvégén. Szentivánéji mulatságot rendezett Esztárban az Ízek háza udvarán az Esztár Fejlődésért Alapítvány június 27-én.

Az este 6 órakor kezdődött összejövetelen a mazsorettesek, zumba-táncosok, néptáncosok léptek fel, míg az udvar hátuljában a bográcsokban rotyogtak a versenyre szánt étkek. A főzés közben Pallás Jenő zenével szórakoztatta a csapatokat és hozzátartozóikat.

A zsűri döntése alapján a hét csapat közül első helyen ifj. Kárándi Sándor és csapata kakashere- és pacalpörköltje bizonyított, jutalmuk egy étkészlet volt. Második az esztári savanyítósokból álló Paradicsomfánk csapata lett, ők chilis babot főztek. A harmadik helyezést Tóth Gréta és Tóth Károly foglalták el: ők májpörköltet főztek. A második és harmadik helyezettek ajándékcsomagot kaptak, ezen kívül minden csapat oklevelet vihetett haza. A finomságok elfogyasztása után hajnalig tartó mulatság vette kezdetét.

HBN-NKM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában