Helyi közélet

2015.06.06. 18:31

Forgalomképtelenek az üdülési jogok

Debrecen - Egyes fapados légitársaságok túlfoglalással biztosítják, hogy mindig tele legyen a repülőgép.

Debrecen - Egyes fapados légitársaságok túlfoglalással biztosítják, hogy mindig tele legyen a repülőgép.

A termékbemutatók mellett az üdülési jogokkal kereskedő cégekre érkezik különösen sok panasz a Fogyasztóvédők Magyarországi Egyesülete (FME) szerint. Mint dr. Hajnal Zsolt, az FME szombati rendezvényén elmondta, kifejezetten sok az olyan társaság, amely korábban üdülési jogokat értékesített, újabban viszont azzal keresi meg ezek tulajdonosait, hogy jutalék fejében értékesíti az üdülési jogukat. Hangsúlyozta: az azonban mára lényegében forgalomképtelen, cserélni sem igazán lehet.

A fapados légitársaságokra is érkeznek panaszok. – Bevett stratégia némely társaságnál, hogy túlfoglalják a járatokat. Ezért előfordul, hogy nem engedik felszállni az utast, sőt, már a biztonsági kapun sem engedik át azért, hogy ne maradjon nyoma, hogy ő időben megjelent a repülőtéren. Ilyen esetben, ha az utas kártérítés igénylésekor nem tudja igazolni, hogy időben megjelent a terminálban, rendszerint arra hivatkozik a társaság, hogy nem érkezett meg idejében a repülőtérre. Ennek elkerülése érdekében jegyzőkönyvet kell felvetetni – tanácsolta a szakember.

Előfordulnak visszaélések az online apróhirdetési oldalak esetében is, ahol anonimitásban vagy hamis személyiség mögé bújva próbálnak pénzt kicsalni. A túlságosan olcsó termékek esetében azonban lehet gyanakodni.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában