Helyi közélet

2015.06.26. 13:01

Beleláthattak a rendőrök munkájába a táborozó gyerekek

Hajdúszoboszló - A rendőrök Hajdúszoboszlón táborozó gyerekeknek tartottak szolgálati kutyás- és bűnügyi technikai bemutatót.

Hajdúszoboszló - A rendőrök Hajdúszoboszlón táborozó gyerekeknek tartottak szolgálati kutyás- és bűnügyi technikai bemutatót.

A Magyar Vöröskereszt Hajdú-Bihar Megyei Területi Szervezete idén is tábort szervezett 2015. június 22. és június 26. között a megyében élő 8 és 14 év közötti diákok részére, akik egy hetet tölthettek el Hajdúszoboszlón, a Polgárvédelmi Bázison.

A helyi rendőrkapitányság munkatársai bemutatót tartottak a táborozóknak, amelyre magukkal vitték Nílust is, a rendőrkapitányság szolgálati kutyáját. Nílus, gazdájával, Erdős Lajos r. törzsőrmesterrel megmutatta milyen fegyelmezetten tud viselkedni, illetve hogyan kapja el vezényszóra a bűnelkövetőket.

A gyerekeknek a bemutatót követően lehetőségük volt az úgynevezett csibészkart is felpróbálni, majd a bűnügyi helyszínelő táska tartalmát tekinthették meg. A résztvevők belepillantást nyertek a helyszínelők munkájába és megismerhették az általuk használt eszközöket, amelyek népszerűek voltak a gyerekek körében.

- police.hu -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában