Helyi közélet

2015.06.22. 07:39

Balmazújváros nem tud feleszmélni a borzalmas tragédiából

Balmazújváros - Rokonok, barátok, ismerősök és ismeretlenek egyaránt felkeresték a csütörtöki családi tragédia óta a Szoboszlói utcai házat, hogy mécsesekkel és virágokkal emlékezzenek a 8 és 10 éves gyermekekre és édesanyjukra, akiket a családfő gyilkolt meg egy baltával.

Balmazújváros - Rokonok, barátok, ismerősök és ismeretlenek egyaránt felkeresték a csütörtöki családi tragédia óta a Szoboszlói utcai házat, hogy mécsesekkel és virágokkal emlékezzenek a 8 és 10 éves gyermekekre és édesanyjukra, akiket a családfő gyilkolt meg egy baltával.

Az apa tette után felakasztotta magát a padláson. A takaros ház íves, barna kerítésén feltűnő egy ezüstérem, ezt a nagyobbik fiú kézilabdás csapattársa helyezte el emlékül.

A 17 ezres várost megrázták a történtek, nincs bolt, üzlet vagy kocsma, ahol ne a szörnyű tragédia volna a téma ezekben a napokban. A helyiek még ma is az indítékot találgatják. Továbbra sem értik – főleg akik úgy tudják, nem voltak hangos veszekedések –, hogy a kívülről átlagos életet élő családban hogyan történhetett ilyen bestiális gyilkosság.

Elmarad a tábor

A 36 éves édesanyát sokan ismerték, optikusként dolgozott, gyakran látták, amint kíséri a gyermekeit. A szülők támogatták sportoló fiaikat. A nő a Facebook-oldalán számtalan képen osztotta meg sikereiket. Az édesapát kevésbé ismerték, akik mégis, visszahúzódó embernek írták le, lakatosként dolgozott. A szombati Magyar Nemzet megerősítette munkatársunk azon információját, amelyet már csütörtökön utcabeliektől hallott: a férfi féltékenykedett nejére. Úgy tudni, a házaspár válófélben volt.



A Blikk úgy értesült, hogy a gyerekek még pizsamában voltak, amikor a 42 éves férfi végzett velük. A fiúk a helyi református általános iskolában tanultak. Az intézmény közösségi oldalán már a gyilkosság napján megjelent egy hír, hogy haláleset miatt a bibliatábor elmarad. Majd pedig a Zsoltárok Könyvéből vett idézettel búcsúztak el tőlük.

A Balmazújvárosi Kézilabda Egyesület közleményben búcsúzott. Eszerint a nagyobbik fiú az U9-es csapat kapusa, míg testvére az U7-es együttes játékosa volt. „Emléküket örökké őrizzük!” – írták. Balmazújváros nem felejti őket.

A legkegyetlenebb…

Dr. Bilkei Pál kriminálpszichológus szerint az, hogy a férfi kisbaltával öldökölt arra utal, hogy nem előre kitervelten, hanem dühkitörésből ölt. – Egy olyan mértékű indulati roham kerítette uralmába ami alatt az egész családjával végzett. Ugyanakkor a baltával végzett gyilkosságok a legkegyetlenebbek, hiszen a csapások a fejet érik, ami a mészárló szeme láttára roncsolódik – magyarázta a szakember. Hozzátette, azt egyelőre nem tudni, mi váltotta ki az indulatot, de a gyilkosságsorozat után rádöbbenhetett, mit tett és önmaga büntetésére akasztotta fel magát.

Inkább elfordulunk

A kriminálpszichológus úgy véli, a család környezetében élőknek észre kellett volna venniük, hogy valami nincs rendben. – Az édesapának valószínű, hogy pszichiát­riai problémái lehettek, amit a környéken élők is észlelhettek, csakhogy azt tapasztalom, a legtöbben, még ha tudnak is valamit, inkább félrefordítják a fejüket – hangsúlyozta dr. Bilkei Pál.

Megjegyezte, már nem létezik olyan összetartó közösség, amely tagjai segítenek egymásnak és a bajba jutott környezetében élők inkább úgy tesznek, mintha nem tudnának semmiről, ezzel pedig önmagukat mentik attól, hogy belekeveredjenek egy esetleges konfliktusba.

HBN–SzM, SzZsL


Az apa halálát is vizsgálják

A rendőrség korábbi tájékoztatása szerint a nő és a két gyermek ügyében emberölés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt rendelt el nyomozást, a 42 éves férfi halála ügyében pedig közigazgatási hatósági eljárást indítottak.


 

Figyeljünk önmagunkra és a környezetünkben élőkre!

Ha Ön vagy valaki a környezetében krízishelyzetben van, hívja mobilról is a 116-123 ingyenes, lelki elsősegély számot!

 


Balmazújváros - A legbrutálisabb módszerrel végezte ki két gyermekét és feleségét az újvárosi családirtó.


Balmazújváros - Még a sokat látott helyszínelőket is megdöbbentette az a látvány, ami a balmazújvárosi emberölés után fogadta őket.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában