Helyi közélet

2015.06.01. 12:38

Amikor minden(ki)derül…

Debrecen - A Nagyerdei Szabadtéri Színpad ismét egy remek komédiával várja nézőit.

Debrecen - A Nagyerdei Szabadtéri Színpad ismét egy remek komédiával várja nézőit.

A színházi nevetésnek több olyan fajtája is létezik, ami túlmutat azon, hogy – zsigeri szintű hólyagösszerántó hatása mellett – a mindennapok gondjait elfeledtesse. A Centrál Színház „Függöny fel!” című előadása pontosan ezt valósítja meg.

Michael Frayn riporterből lett drámaírónak akkor jutott az eszébe ennek a komédiának az ötlete, amikor kis híján elaludt egy barátja színdarabján a nézőtéren, és hirtelen arra ébredt rá, hogy a színház mennyivel viccesebb hátulról, a színfalak mögül, mint elölről.

Puskás Tamás rendezésében a komikus történet egy színházban játszódik, egy nulla minőségű színdarab turnéra indulás előtti főpróbáján. Az első felvonásban nézőként azt látjuk, amit a szerencsétlen, balfék rendező is, akinek a keze között nemcsak a leharcolt társulata, de a magánélete is széthullik. A második felvonásban ugyanazt látjuk, mint az elsőben, éppen csak a turné utolsó előadásán és hátulról, a kulisszák mögül, ahol aztán végképp minden szereplőről kiderül minden. A színészek közötti személyes konfliktusok a végletekig éleződnek, a kellékek megbokrosodnak, a stressz úrrá lesz mindenkin. A különös színházi szerencsétlenségben, a mindennap katasztrófáiban persze a néző is magára ismerhet.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában