Helyi közélet

2015.05.19. 15:18

Videó: Kettős debreceni siker törölközőpörgetésben

Debrecen, Magyarhertelend - A szaunamesterek munkaeszköze a törölköző, amivel felöntéseik alkalmával forró légáramlatokkal borzongatják meg a meleg kabinok vendégeit.

Debrecen, Magyarhertelend - A szaunamesterek munkaeszköze a törölköző, amivel felöntéseik alkalmával forró légáramlatokkal borzongatják meg a meleg kabinok vendégeit.

Mivel a szaunában kicsi a hely, így ott a mesterek a törölközőzsonglőr-tudásuknak csak töredékét tudják bemutatni, ezért az országos bajnokság szervezői, meghirdetve az első törölközőpörgető bajnokságot, az országos döntő résztvevőinek lehetőséget adtak, hogy bemutathassák, mi mindent tudnak munkaeszközükkel.

Zenei montázsokkal kísért, az életünk apró jeleneteit karikírozó történeteket meséltek el tánccal, gesztusokkal, mimikával mindössze 2 percben az előadáshoz illő jelmezbe bújva az erre a versenyszámra is jelentkezett szaunamesterek. A törölközőpörgetés első magyar bajnoka Végh Tímea lett, őt a férje, Végh Sándor követte a sorrendben.


Mészáros Péter debreceni szaunamester produkciója:


Farkas Evelin magyarherdelendi szaunamester száma:


Seres Beáta debreceni szaunamester előadása:


Végh Tímea debreceni szaunamester, a törölközőpörgető bajnokság győztese (1:25-től különösen érdemes figyelni):


A törölközőmágusok 2. helyezettje, Végh Sándor:


Magyarhertelend – Mesés történetek játszódtak a forró kabinok homályában a mecseki falucskában a hétvégén.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában