Helyi közélet

2015.05.14. 18:23

Új közösségi térrel gazdagodott a falu

Bojt - Megújult a település Teleház épülete egy sikeres pályázatnak köszönhetően.

Bojt - Megújult a település Teleház épülete egy sikeres pályázatnak köszönhetően. Az épület ünnepélyes átadása csütörtökön volt. A kívül-belül felújított, valamint akadálymentesített épület továbbra is közösségi célokat szolgál. Az itt élők széleskörű és magas színvonalú közösségi-kulturális szolgáltatásokat vehetnek igénybe. Például teret és lehetőséget kapnak a munkanélküliségből és egyéb társadalmi helyzetekből fakadó problémáik kezelésére. A beruházás lehetőséget adott a bojti közösségépítésre, és közösségfejlesztésre.

A Bojt Községéért Kulturális Hagyományőrző és Fejlődését Elősegítő Alapítvány tulajdonában lévő ingatlan az Ady Endre utca. 4. szám alatt található. Az épület az 1960-as években épült. Eredetileg kéttantermes iskola és szolgálati lakás volt, majd a 2000-es átalakítást követően Teleházként működik. A tantermek 2006 óta kihasználatlanul álltak. A beruházás alapvető célja volt az épület műszaki minőségének javítása, a rossz infrastrukturális adottságok leküzdése.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában