Helyi közélet

2015.05.03. 07:09

Relaxációval az egészségért

Debrecen - A népszerű pszichológus, Bagdy Emőke tart előadást május 7-én, 19 órától a Lovardában.

Debrecen - A népszerű pszichológus, Bagdy Emőke tart előadást május 7-én, 19 órától a Lovardában.

Magyarországon ma a szorongás népbetegségnek számít. A lakosság 5 százaléka, vagyis közel félmillió ember szenved gyakran ettől a sokszor súlyos testi tüneteket okozó problémától. Bagdy Emőke, hazánk egyik legismertebb pszichológusa több éve foglalkozik a lelki és testi betegségek összefüggéseivel. Hiszen nem véletlen, hogy amikor sok stressz ér minket, túlterheltek vagyunk, vagy izgulunk, akkor testünk is tüneteket produkál: kiszárad a szánk, hevesebben ver a szívünk, vagy megfeszülnek az izmaink.

A pszichoterapeuta következő, Utak az egészség megőrzéséhez című debreceni előadásán azt tudhatják meg az érdeklődők, hogy mit tehetünk mi magunk a betegítő érzések ellen. Hogyan lehet ebben segítségünkre a re­laxáció, milyen összefüggés van az elképzelt események és a valóság között? Hogyan segítheti a testi-lelki gyógyulást a szabadjára engedett tudatáramlást a relaxációra épülő imagináció? A relaxációs technikák a mindennapokban és gyakori betegségek kezelésben is segíthetnek, a szakemberek szerint kellő gyakorlás után akár a vérnyomás vagy a szívritmus is szabályozható.

HBN–SzL

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában