Helyi közélet

2015.05.21. 12:35

Zsaroló kezén kattant a bilincs Derecskén

Derecske - A derecskei rendőrök elfogták és őrizetbe vették azt a férfit, aki a megalapozott gyanú szerint megzsarolt egy helyi fiút és nővérét.

Derecske - A derecskei rendőrök elfogták és őrizetbe vették azt a férfit, aki a megalapozott gyanú szerint megzsarolt egy helyi fiút és nővérét.Egy fiú tett feljelentést a Derecskei Rendőrőrsön az ügyről. Eszerint 2015. május 16-án 1 óra körüli időben Derecskén, a Mátyás Király utcában M. János beszélgetésük közben átkutatta ruházatának zsebeit. A 37 éves helyi lakos, miután a sértettnél talált egy boxert, közölte a fiúval, hogy amennyiben nem ad neki 40.000 forintot, hívja a rendőrséget, mivel az eszköz birtoklása büntetendő.

A 16 éves fiúnál nem volt annyi pénz, megijedt a férfi fenyegetésétől, aki hazakísérte azért, hogy megkapja a követelt összeget. A 37 éves férfi a sértett otthon tartózkodó nővérétől is kérte a 40.000 forintot, neki azonban azt mondta, hogy a pénzt azért követeli, mert a fiú megverte az ő testvérét és csak így nem jelenti fel a rendőrségen. A lány a zsarolóval beszélgetni kezdett. Eközben kiderült, hogy vannak közös ismerőseik. Ennek hatására M. János - szándékától eltérően - már csak 10.000 forintot követelt, amit a lány átadott. A rendőrök a feljelentést követően a terheltet otthonában elfogták és bűncselekmény elkövetésének gyanúja miatt előállították a Derecskei Rendőrőrsre.

A nyomozók a férfit gyanúsítottként kihallgatták és bűnügyi őrizetbe vették, valamint előterjesztést tettek előzetes letartóztatásának indítványozására.

A Berettyóújfalui Rendőrkapitányság Derecskei Rendőrőrs a terhelttel szemben zsarolás megalapozott gyanúja miatt folytatja a nyomozást.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában