Helyi közélet

2015.05.22. 13:44

„Nincs cifra palotám”

Debrecen - A gazdag emberről sokan azt képzelik, hogy ott ül egy hatalmas pénzkupac tetején.

Debrecen - A gazdag emberről sokan azt képzelik, hogy ott ül egy hatalmas pénzkupac tetején.Szabó Miklós és családja 24 milliárd, Herdon István 18 milliárd, Boros József pedig 16,9 milliárd forintra becsült vagyonával került be megyénkből „A száz leggazdagabb magyar” című kiadványba.

Szabó Miklósék cégcsoportja (a Tranzit-Ker Zrt. és a Tranzit-Food Kft.) évi ötmillió kacsát és libát állít elő, a keleti országrészben mintegy ezer embernek adva megélhetést. Herdon István, a Xanga-csoport vezetőjének neve a Határ úti ipari park fejlesztőjeként, valamint a Debreceni Repülőtér üzemeltetőjeként lehet sokak számára ismerős, Boros József pedig a vendéglátás, az irodapark-fejlesztés, és a szállodaipar terén alkotott maradandót az elmúlt évtizedekben. Mindhárman fontosnak tartják azt, hogy visszaadjanak valamit abból, amijük van, annak a közösségnek, amelynek a boldogulásukat köszönhetik.

– Nincs cifra palotám – fogalmazott egyikük, amikor arról kérdeztük, mennyiben változtatta meg az életét az, hogy nincsenek napi megélhetési gondjai. Szerinte a gazdag emberről sokan azt képzelik, hogy ül egy hatalmas pénzkupac tetején; valójában persze nem ropogós bankókról, hanem vállalkozói vagyonokról van szó. Hogy mit mondott a társadalmi szerepvállalásról megyénk három leggazdagabb embere, a szombati Naplóban és később a HAON-on olvashatják el.

HBN-PA

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában